Başkan Kocaoğlu'nun Yorucu Maratonu - Son Dakika
Yerel

Başkan Kocaoğlu'nun Yorucu Maratonu

Başkan Kocaoğlu\'nun Yorucu Maratonu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu ile CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, Yenişehir’deki Gıda Çarşısı ile İnşaatçılar Çarşısı esnafını ziyaret etti.

18.03.2014 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu ile CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, Yenişehir'deki Gıda Çarşısı ile İnşaatçılar Çarşısı esnafını ziyaret etti. Gıda Çarşısı yönetim binası bahçesinde istek ve önerileri dinleyerek tek tek not alan Başkan Aziz Kocaoğlu, daha sonra dükkan ve mağazaları dolaştı. Esnaftan sıcak ilgi gören Aziz Kocaoğlu, onlarla çay içip sohbet etti; kendisine yoğun seçim temposunda enerji vermesi dileğiyle ikram edilen cevizle kuru eriklerden yedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu'nun öğleden sonrası programı ise İzmir'deki 4 sanayi sitesini ziyaret ile devam etti. CHP Bornova Belediye Başkan Adayı Olgun Atilla'nın da eşlik ettiği Başkan Aziz Kocaoğlu'nun ilk durağı 1. Sanayi Sitesi oldu. İzmir Demir İşleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atilla Almaç ile İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan tarafından ağırlanan Başkan Aziz Kocaoğlu, burada yaptığı konuşmasında bölgedeki esnaf tarafından talep edilen 1. Sanayi Sitesi'nin taşınması ile ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Başkan Aziz Kocaoğlu, talep eden sanayi siteleri için kentsel dönüşüm modelinin uygulanacağını duyurdu.

Yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Aziz Kocaoğlu'na esnaf adına teşekkür eden Necdet Heppekcan, önümüzdeki yerel seçimler çok önemli olduğun belirterek "Biz Sayın Başkanımızdan çok memnunuz. Her şeyden evvel demokrasi adına, Atatürk adına memnunuz. Kentimize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı çok memnunuz. Önümüzdeki dönemde kendisinin arkasındayız. Her zaman yayındayız. Esnaf ile kendisi iç içe. Bize gösterdiği ilgi ve alaka bizi mutlu etti. Çok teşekkür ediyoruz" dedi.

1. Sanayi Sitesinin ardından Oto Tamircileri 2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Erol Çamkıran, 3. Sanayi Sitesi Başkanı Halil İbrahim Sedef Tabakoğlu ile 4. Sanayi Sitesi Başkanı Turgay Tanak ve üyelerle bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, isteyen sanayi siteleri için kentsel dönüşüm yapılabileceğini tekrarladı.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) 3.Bölge başkanlığı tarafından düzenlenen destek mitinginde işçilerle bir araya gelen Başkan Aziz Kocaoğlu, "Taşeronlaşma, 21. yüzyılın modern kölelik düzeni demektir. Bana göre, 850 TL'ye insan çalıştırmak insanlık suçudur" diye konuştu.

Türk-İş 3.Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç ise, taşeron işçiliğinin bir virüs gibi Türkiye'yi sardığını, kuralsız çalışma ve emek sömürüsünün Türkiye'ye yayıldığını belirterek "Ama İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 'Taşeron işçiliği bir emek sömürüsüdür. Ben buna izin vermeyeceğim ve tüm Türkiye'deki belediyeler ve kamu kurumlarına öncülük edeceğim' diyerek taşeron işçiğini ortadan kaldırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. O, her platformda emeğin yanında olduğunu söyledi. Emeğe değer veren kişinin biz de kayıtsız şartsız yanındayız. Aziz Başkanım, sizi destekliyoruz" dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, akşam saatlerinde de Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya katılarak yeni dönemdeki strateji ve projelerini anlattı. "Yerel Seçimler Öncesi Adaylar ile toplantı" konseptinde gerçekleşen gecenin moderatörlüğünü ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman ile Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Kemal Çolakoğlu yaptı. Çolakoğlu tarafların projelerini anlattığını ve kafaların şekillendiğini belirterek, "Bugün misafirimiz Başkan Aziz Kocaoğlu.10 yılı aşkın belediye başkanlığı sürecinde bizlere bir belediye başkanından daha çok bir dost, bir ağabey bir kardeş oldu. Fevkalede nezaketi, fevkalede iyi ilişkileri ile kendisine iyi düşüncelerle iyi ilişkiler içinde yaklaştığımızda aynısını fazlasıyla iade eden, kendinden küçük yaştakilere bile zaman zaman 'ağbi' demek büyüklüğünü gösteren, çok içten bir insan. Sivil toplum örgütleri olarak kendisiyle 10 yıl çalışmaktan fevkalede mutlu olduk. Kendisini hep dürüstlüğü ile tanıdık. Bugün gelinen noktada biliyoruz ki en büyük yargı kamuoyunun gönlündeki yardıgıdır. Biz Kocaoğlu'nun devam eden yargıdan da aklanacağını çok iyi biliyoruz. Bu düşünceler içinde her şey İzmir için diyoruz" şeklinde konuştu.

Gecenin devamında Başkan Aziz Kocaoğlu kendisine yöneltilen kent ulaşımına ilişkin soruları yanıtladı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Kocaoğlu'nun Yorucu Maratonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement