Başkan Saatcı, Kent Meclisi Başkanlığından İstifa Etti - Son Dakika
Yerel

Başkan Saatcı, Kent Meclisi Başkanlığından İstifa Etti

Başkan Saatcı, Kent Meclisi Başkanlığından İstifa Etti

Fethiye Belediyesi Kent Meclisi, Muğla'nın Büyükşehir yapılması ile ilgili olarak toplandı.

26.05.2012 11:07

Fethiye Belediyesi Kent Meclisi, Muğla'nın Büyükşehir yapılması ile ilgili olarak toplandı. Kent Meclisi Başkanı Behçet Saatcı'nın istifa etmesiyle bu göreve Mustafa Sıkman seçildi.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'nda bir araya gelen Belediye Kent Meclisi, en yaşlı üye Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Çalış yönetiminde toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından Belediye Yazı İşleri Müdürü Tayfun Turgut, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın yoğun işleri nedeniyle Kent Konseyi Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıkladı. Kent Konseyi Başkanı Behçet Saatcı'nın istifa dilekçesini okuyan Tayfun Turgut'a tepki gösteren CHP Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şube Başkanı Işık Taban, "İstifa söz konusu ise bunu gündeme almanız lazımdı. Size üç yıldır yönerge yazın diyoruz, yazmıyorsunuz. Ortada fiili bir durum yok" dedi.

Işık Taban ve CHP İlçe Başkanı Emrah Doğu ile Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra kent meclisi toplantısını terk ettiler. Fethiye Belediyesi Kent Meclisi Başkanlığı'na Mustafa Şıkman aday oldu. Açık oyla Mustafa Şıkman oy birliği ile başkan seçildi. Şıkman, görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağını söylerken, Muğla ilinin Büyükşehir Belediyesi olması nedeniyle bundan sonra neler yapılması gerektiği konusunda üyelerin görüşleri alındı.

Toplantıda ADD Fethiye Şube Başkanı Güngör Berk, Muğla'nın Büyükşehir Belediyesi yapılmasının siyasi bir düşünce olduğunu, siyasal iktidarın 10 yıl daha ayakta kalabilmek için yeni düzenlemeler yaptığını, kumsaldaki seçmenden doğan sıkıntıyı bu şekilde aşmak istediğini ve Türkiye'yi önce federal bir sisteme götürmeye çalıştığını, oysa bu düzenleme yapılmadan bu bölgelerde halk oylaması yapılması gerektiğini söyledi.

TEMA Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli ise "Köylerde yaşayanlar olarak bizlerde belediye hizmeti bekliyoruz. Bu açıdan büyük şehir imkan sağlayacak" derken, ÖDP İlçe Başkanı İdil Erman, "Kent siyaseti ne kadar biçimlenmeye çalışılırsa, ne kadar merkeziyetçi tutum yaratılırsa o kadar demokrasiden uzaklaşılır" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Saatcı, Kent Meclisi Başkanlığından İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement