Başkan, "Sizler Ülkenizin Güneşi Olacaksınız" - Son Dakika
Yerel

Başkan, "Sizler Ülkenizin Güneşi Olacaksınız"

Başkan, "Sizler Ülkenizin Güneşi Olacaksınız"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uluslararası Öğrenci Akademisi Cuma Semineri için ilde eğitim gören yabancı üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

04.04.2015 11:57

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uluslararası Öğrenci Akademisi Cuma Semineri için ilde eğitim gören yabancı üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Enderun Bilim Kültür Sanat Derneği tarafından organize edilen, Kocaeli'de eğitim gören 46 ülkeden 250 kayıtlı yabancı öğrenci 2 yıldır süren akademik çalışmalar kapsamında her hafta farklı alanlarda öğrencilere seminer veriliyor. Misafir öğrencilerin bu hafta ki konuğuysa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu oldu. Birliktelikte Kocaeli Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, İzaydaş Genel Müdürü Muhammed Saraç ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil ve çok sayıda yabancı öğrenci hazır bulundu.

Dernek Başkanı Yavuz Altınışık'ın açılış konuşmasından sonra yabancı üniversite öğrencilerine bilgi ve tecrübe aktarımında bulunan Başkan Karaosmanoğlu, "Sizler ülkenizin güneşi olacaksınız. Adil bir dünyanın kurulması için vatanınızda insanlık adına sorumluluk alacaksınız. Adalet ve sevgi temelinde hakkı üstün tutan yeni bir dünya mutlaka kurulmalıdır. Bu da sizin ülkenizde yapacağınız çalışmalarla olacaktır" dedi.

"ÖZ EVLATLARIMIZSINIZ, BİZE EMANETSİNİZ"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasında, " Türkiye'de eğitim gören sizler öz evlatlarımız ve bize bırakılan kıymetli bir emanetsiniz. Siz yabancı öğrencilerimizi Allah için seviyoruz. Sizlerin bilgi birikimli güzel bir şekilde yetişip hayata iyi hazırlanmasını, yaşadığınız ülkede öncü lider ve değerli bir insan olarak dönmenizi istiyoruz. Bu akademi bunun için kuruldu. İnsanımızı seviyoruz. İnsan sevgisi ve imanla bütünleşmiş kişiler medeniyet kurar. Bizler ve hükümetimiz tüm imkanlarımızı sizler için seferber ettik. Sizlerin donanımlı ve bilge insan olarak insanlığa hizmet edeceğinizi ve yeni medeniyetler kuracağınızı bilmek bizleri mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

"BİZİM MEDENİYETİMİZDE TERÖRİZM YOKTUR"

Yabancı üniversite öğrencileriyle söyleşinde insanların güven, barış ve kardeşçe yaşaması gereğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Sevgiden yoksun, muhabbetten uzak, kalbinde iman yoksa ve iyi yetiştirilmezse o zaman kötü insan oluyor. Bir masuma haksız yere yapılan saldırıların savunulacak tarafı hiç yoktur. Dünya da yaşanan terörün bizim medeniyetimizde yeri yoktur. Bir insanı öldürenin bütün insanlığı öldürdüğüne inanırız. Çünkü mutluluğa, huzur ve güvene bütün insanlığın ihtiyacı vardır. Bu konuda da siz gençlerimize büyük görev düşmektedir" diye konuştu. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, "Önce insanı yaşatacağız. Ülkenize güzellikler götürün. Dava adamı ve hizmet için dertli olun. Kendimizi iyi idare eden ve yetiştiren bir insan olalım. Köylünüze şehrinize hizmet etmek amacında olun. Türkiye bizim ve sizin. İnsanlığa faydalı birey olalım ve asla zarar vermeyelim. Bizler zulüm ve baskı olmasın, sömürü ortadan kalksın, insan haklarına saygı gösterilsin, hukuk üstün tutulsun diyoruz ve demeye devam edeceğiz" dedi.

"10 YIL ÖNCE GELSEYDİNİZ BU KENTİ TANIYAMAZDINIZ"

Kocaeli'nin sanayi ve ticaretin merkezi olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Benim ve ekibimin tek hedefi daha yaşanabilir bir kent oluşmasını sağlamaktır. Bu şehre 10 yıl önce gelseydiniz tanıyamazdınız. Yaşanması zor bir durumdaydı. Ama şimdi her taraf pırıl pırıl ve daha sevgi dolu bir kent oldu. Çalışınca Oluyor bizim sloganımız. Sizde çalıştığınız ve ülkeniz için ürettiğiniz zaman vatanınızın daha güzel olacağını göreceksiniz. Bizim mühendisimiz ve insanımız şu anda çok güzel eserler ortaya çıkarabiliyor. Sizler de kendi ülkenize faydalı olacaksınız. İnanıyorum ki bu akademide Türkiye'nin toplumsal hayatını, kültürünü, örf ve adetlerini doğru kişiler tarafından doğru bir şekilde öğreniyorsunuz. Ayrıca Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı olarak Afrika, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetlerinde güzel gelişmeleri görünce de mutlu oluyorum. Sizlerde kendi ülkenizde ki güzellikleri buraya getirin. Hizmette yarış güzeldir. Üreten ve dertli insanlara dünyada hiç olmadığı kadar çok ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

"DEVLET ADAMI DERTLERİ ZEVK EDİNİR"

Kilometrelerce uzaklıktaki şehirlerden okumak için ülkemize gelen yabancı ülke öğrencilere liderlik ve devlet adamlığı üzerine tecrübelerini de aktaran Başkan Karaosmanoğlu, "Devlet adamlığı dertleri zevk almaktır. Devlet düzenin adaletli biçim de kurulması gerekir. Sizler kendi ülkenizde bu değişimi muhakkak yapacaksınız. Sahipsiz olan devletin batması hak olduğunu unutmayın. Sizler kendi ülkenize sahip çıkarsanız devletiniz batmayacaktır. Bizler dünya üzerinde ki çifte standartlara son verilsin istiyoruz. Hepimizin arzusu huzur, saadet ve barıştır. Hepimiz böyle bir dünyanın özlemini çekiyoruz" dedi.

"ÜLKENİZİ NAMUSUNUZ GİBİ KORUYUN"

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Ülkenizi ve devletinizi namusunuz koruyacaksınız. Her birinizin ülkeniz ve insanlık adına sorumluluk üstlenen bireyler olacağınıza inanıyorum. Enderun Derneği'nin gayesinin de bu olduğu görülmektedir. Bizlerin de gayesi insanımızın barış ve huzur içinde yaşamasıdır. Bu gayenin ancak tırnaklarınızla mücadele ederek başarılacağını bilmenizi isterim. Bilginizle, görgünüzle mücadele edeceksiniz. Unutmayın gayret bizden Tevfik Allah'tandır. Başarılı olmayı kendinizden bilmeyin. Bize güç veren yüce yaratıcıdandır. Rabbimden ülkelerinize güven, huzur, insanını seven ve hizmet dertlisi liderler versin diyorum. Bu Akademinin kuruluşunda emeği geçen herkesi kutluyorum; Allah başarılarınızı daim eylesin" diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Karaosmanoğlu konuşması sonrası Afganlı öğrenciler yerel kıyafet hediye ederken, birçok öğrenci öz çekim yapmak için sıraya girdi. Kalabalığın katıldığı hatıra fotoğrafı sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yabancı üniversite öğrencileriyle yakından ilgilendi ve bir süre sohbet etmeyi ihmal etmedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan, 'Sizler Ülkenizin Güneşi Olacaksınız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement