Başkan Tiryaki: "Çocuklarımıza Bırakacağımız En Güzel Miras İyi Bir Eğitimdir" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Başkan Tiryaki: "Çocuklarımıza Bırakacağımız En Güzel Miras İyi Bir Eğitimdir"

Başkan Tiryaki: "Çocuklarımıza Bırakacağımız En Güzel Miras İyi Bir Eğitimdir"
25.03.2013 16:05

Gençlerin sosyal bir çevrede eğitimli bireyler olarak geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak için faaliyetlerini sürdüren Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri, 2010 yılından bu yana adeta okul gibi çalışıyor.

Gençlerin sosyal bir çevrede eğitimli bireyler olarak geleceğe güvenle bakmalarını sağlamak için faaliyetlerini sürdüren Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri, 2010 yılından bu yana adeta okul gibi çalışıyor.

Altındağ Belediyesi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren 2 Gençlik Merkezi'nin üye sayısı 2010 yılında 3 bin iken, 2012 yılına gelindiğine sayısı 16'ya ulaşan Gençlik Merkezleri'nin üye sayısı da 13 bin 500e ulaştı. 2012 yılında 18 branşta toplam 13 bin 500 öğrenciye eğitim ve öğretim verilen Gençlik Merkezleri'nden 2010 yılında 3 bin, 2011'de 4 bin 300, 2012 yılında ise 6 bin 200 kişi ile toplamda 13 bin 500 genç yararlandı. Bir okul gibi hizmet veren, gün boyunca eğitimin devam ettiği Gençlik Merkezleri'nde branş dersi sayısı 2 yılda üç kat arttı. 2010 yılında 6 branşta eğitim verilen Gençlik Merkezleri'nde kurs sayısı 2012 yılında 18'e çıktı. Merkezlerde Türkçe, matematik, İngilizce, fen bilgisi, biyoloji, coğrafya gibi temel derslerin yanı sıra halk oyunları, drama, diksiyon, satranç, tiyatro, bağlama, gitar, trompet, keman, ney, ritm, modern dans, model uçak, resim, ebru ve diksiyon branşlarında dersler veriliyor. Gençlik Merkezleri ile gençler sinema ve tiyatronun keyfine de varıyorlar. Toplamda 4 bin 500 genç tiyatro, bin 800 genç ise sinema gösterilerine götürüldü.

2010 yılında 10 seminerle başlayan merkezlerdeki seminer sayısı 2011'de 65, 2012 yılında 95'e ulaştı. Böylece toplamda gençlere 170 ayrı seminer verilmiş oldu. Gençler, ağız ve diş sağlığı, ergenlik döneminde doğru beslenme, sınavlara yönelik kaygı giderme ve sınav psikolojisi, hijyen ve cinsel sağlık, hava, su ve besin yolu ile bulaşan hastalıklar, trafik kuralları, temel ilkyardım bilgisi, temel afet bilinci eğitimi, madde kullanımının zararları, erozyonla mücadele, ergenlik dönemi fiziksel, ruhsal ve sosyal özellikleri gibi konulardaki seminerlere katılarak pek çok konuda bilinç kazandılar. Yıllar içerisinde seminerlere katılım sayısında da büyük bir artış görüldü. 2010 yılında seminerlere katılan üye sayısı 550 iken, 2011'de bu rakam büyük bir artış göstererek 6 bin 250 kişi oldu. 2012 yılı boyunca 6 bin 250 üyenin daha katıldığı seminerlere toplam katılım sayısı 10 bin 146 oldu.

Altındağ Belediyesi, gençlerin ufkunu ve tarih bilincini geliştirecek gezi programları da düzenliyor. Çanakkale ve İstanbul'a toplam 2 bin 650 çocuk götürülürken, Çamkoru Gençlik Kampı'ndan 700 genç faydalandı. Pek çoğu Ankara'da doğup büyümesine rağmen Ankara'yı yakından tanımayan ve şehrin nimetlerinden faydalanamayan 7 bin çocuk ise Ankara içi gezilere katıldı.

Gençlere yönelik yatırım ve projelerinin 2013 yılında da artarak süreceğini müjdeleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, gençleri merkezlerden faydalanmaya çağırdı. "Çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras iyi bir eğitimdir" diyen Başkan Tiryaki, gençlik merkezlerini çok önemsediğini kaydetti. Ders başarısının da kuşkusuz çok önemli olduğunu vurgulayan Tiryaki, ancak yıllardır Türkiye'nin en önemli ihmalinin kültür sanat ve spor alanında olduğunu belirterek, "Biz çocuklarımızı sanatla, kültürle, sporla buluşturmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Çünkü sanatla, sporla uğraşan hiçbir çocuk büyüğünde aç da kalsa yanlış işlere bulaşmaz. Biz bunun bilincindeyiz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tiryaki: 'Çocuklarımıza Bırakacağımız En Güzel Miras İyi Bir Eğitimdir' - Son Dakika


Advertisement