Başkan Tok Bayram Öncesi Yetimleri Sevindirdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Tok Bayram Öncesi Yetimleri Sevindirdi

Başkan Tok Bayram Öncesi Yetimleri Sevindirdi

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi yetim çocuklara bayramlık armağan ederek sevindirdi.

13.07.2015 16:26

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi yetim çocuklara bayramlık armağan ederek sevindirdi.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yetim çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi. Bayram öncesi öksüz ve yetim çocukları sevindiren Başkan Tok miniklere bayramlık armağan etti. Acem Tekkesi Tarihi Sohbet ve Kültür Evi'nde çocuklarla buluşan Tok, konuklarıyla renkli dakikalar yaşadı. Misafirleri ile tek tek ilgilenen ve sohbet eden Başkan Tok, çocuklarla oyunlar oynamayı da ihmal etmedi.

"GÖZÜMÜZÜN NURLARI"

Bir yetim olarak büyüyüp tüm yetimlere yol gösteren bir Peygamberin ümmeti olduklarını hatırlatan Başkan Tok, "Bugün Hz. Peygamberimizi temsil eden evlatlarımızla birlikteyiz. Bilindiği gibi Peygamberimiz, yetim olarak dünyaya gelmiş ve 6 yaşında da annesi vefat ederek öksüz kalmıştır. Böylece yetim kalan Efendimizi dedesi ve amcası himaye altına almıştır. Resulullah, yetim olarak büyümenin zorluklarını görmüş, yaşamış ve bu sıkıntılara göğüs germiştir. Yetim kalmış çocuklarımıza karşı maddi ve manevi sorumluluklarımız vardır. Maddi sorumluluklarımız; öksüz ve yetimlerin malını ve canını korumak, beslenme, giyinme, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamaktır. Manevi sorumluluklarımız ise; şefkat dolu davranışlar sergilemek, sevgi dolu ortamlar hazırlamak, eğitimiyle ilgilenmek, dini bilgiler vermek, güzel ahlak kazandırmak, hak ve hukukunu korumaktır. Bizler de bugün minik yavrularımıza bayramlıklarını armağan ederek onları bir nebze olsun sevindirmek istedik. Onlarla oyunlar oynadık fotoğraf çektirdik. Allah yavrularımızın yolunu bahtını açık etsin " diye konuştu.

BAŞKANIN MİNİK FOTOĞRAFÇISI

Çocukların isteği üzerine miniklerle toplu fotoğraf çektiren Başkan Tok, fotoğraf çekildikten sonra fotoğraf makinesine koşarak fotoğraf çekmek isteyen minik Elif Nazlı Şimşek'e poz verdi. Makineyi elinden bırakmayan minik Elif, renkli anlara sahne oldu. Minik fotoğrafçısına poz veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, daha sonra Elif Nazlı ile birlikte fotoğrafları inceledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tok Bayram Öncesi Yetimleri Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement