Başkan Zenbilci Öğrencilerle Söyleşi Yaptı - Son Dakika
Yerel

Başkan Zenbilci Öğrencilerle Söyleşi Yaptı

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, öğrencilerle söyleşi yaptı.

03.01.2012 11:48

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, öğrencilerle söyleşi yaptı.

Zenbilci, Burç Özgören Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Adem Ceylan'ın daveti üzerine geldiği okulda öğrencilere hitabında Türkiye'nin zenginliklerine dikkati çekti.

Bayrağında ay-yıldız olan ve rengini de şehit kanından alan dünyadaki tek bayrağın Türk Bayrağı olduğunu belirten Zenbilci, "Bayrağının her bir karesinde şehit kanı olan bir ülkede yaşıyorsunuz. Bunun değerinin farkında olduğunuzdan eminim" ifadesi kullandı.

Yıllardır sürekli Ortadoğu'ya giden bir kişi olduğunu vurgulayan Zenbilci, şunları kaydetti:

"Oradaki insanlarla karşılaştığımda, Türkiyeliyim dediğinizde, hemen gözlerinin ışıldadığına tanık olursunuz. Çünkü, siz, büyük bir Allah dostu olan Kanunu Sultan Süleyman gibi, Yavuzlar gibi, Sultan Abdulhamitler, Vahdettinler gibi hak ve adalet çerçevesinde insanlara hizmet etmiş, insanlara hürmet etmiş, insanların dinlerine, dillerine, yaşam şartlarına hep saygı göstermiş bir milletin çocuklarısınız.

Bugün bizi Ermeni meselesinde tahrik eden Fransa'ya bakıyorum. Fransa girmiş olduğu ülkelerde, diğer Afrika ülkelerinde tamamında dil asimilasyonu yapmış, emperyalizmini ortaya koymuş, herkesi Fransızca öğretmeye ve Fransızca konuşmaya mahkum etmiş. Oysa, Osmanlı herkesin dinine, diline saygı duymuştur."

Zenbilci, Özgören Lisesi öğrencilerinin her birinin bu şanlı geçmişe sahip çıktıklarına ve sahip çıkacaklarına yürekten inandığını kaydetti.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkan Zenbilci Öğrencilerle Söyleşi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement