Batman'da 'Uyuşturucu ve Fuhuşa Karşı' Panel Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Batman'da 'Uyuşturucu ve Fuhuşa Karşı' Panel Düzenlendi

Batman\'da \'Uyuşturucu ve Fuhuşa Karşı\' Panel Düzenlendi

Batman'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Gençlik Meclisi tarafından 'Uyuşturucuya, Fuhuşa ve Ajanlaştırmaya Karşı Meşru Savunma Çizgisinde Direniş' konulu panel düzenlendi.

18.09.2013 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Gençlik Meclisi tarafından 'Uyuşturucuya, Fuhuşa ve Ajanlaştırmaya Karşı Meşru Savunma Çizgisinde Direniş' konulu panel düzenlendi.

BDP Batman Gençlik Meclisi tarafından Petrolkent Mahallesi'nde bulunan Mehmet Sincar Halkevi'nde düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı panelde, BDP Batman Milletvekili Ayla Akat, konuşmacı olarak yer aldı. Çocuklar ve gençler üzerinde devletin yıllarca kirli bir politika sürdürdüğünü öne süren Akat, bütün bu yönelimlerin altında yatan nedenin Kürt halkının ahlaki ve politik bir toplum haline gelmesinin engellenmesi olduğunu söyledi. Mücadelenin her alana yayılması gerektiğini belirten Akat, "Ahlaki bir toplum yaratmadan özgür bir toplumdan söz edemeyiz. Özgür olsak bile ahlaki bir toplum olduğumuzu iddia edemeyiz. Her şeyden önce bu ahlak üzerinde durmamız gerek. Bir toplum kendini ayakta tutan değerlerini yitirmişse, bir toplumu toplum yapan herşeyi kaybetmişse, aileler içinde annemizin, babamızın, kardeşlerimizin yaptıkları bizi ilgilendirmiyorsa, bir aile içinde kimin ne yaptığını, kimin nasıl yaşadığı bizi ilgilendirmiyorsa, fuhuş bu kadar yaygınlaşmışsa, çocuklarımız uyuşturucu kullanıyor ve uyuşturucu bağımlısı haline gelmişse biz ahlaki ve politik bir toplum yarattığımızdan söz edebilir miyiz? Bunu iddia edemeyiz. Bunun için diyoruz ki; biz ahlaki ve politik bir toplumu her yerde yaratmalıyız. Devlet bugün neden bu kirli politikaları bu toplumun içinde yürütüyor? Biz bu toplumu tek başımıza düşünerek inşa edemeyiz, hep beraber inşa edeceğiz" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batman'da 'Uyuşturucu ve Fuhuşa Karşı' Panel Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement