Batman Kent Konseyi: Hasankeyf'i Unesco'ya Aldırmalıyız - Son Dakika
Yerel

Batman Kent Konseyi: Hasankeyf'i Unesco'ya Aldırmalıyız

Batman Kent Konseyi: Hasankeyf\'i Unesco\'ya Aldırmalıyız

Batman Kent Konseyi bileşenleri, Antikkent Hasankeyf'in Unesco listesine alınması için çalışma başlatacaklarını belirtti.

11.09.2015 10:45

Kent Konseyi, Hasankeyf'i ele aldı

Batman Kent Konseyi yapmış olduğu toplantıda, Hasankeyf'in dünya mirasına kazandırılabilmesi için neler yapılabilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Ağustos ayında konseyin yürütme kurulu toplantısında bir komisyon oluşturulmuştu. Önceki gün de komisyon üyeleri bir araya gelerek, Hasankeyfin Unesco dünya mirasına kazandırılabilmesi yönünde fikirlerini paylaştılar.

Toplantıya, İnşaat Mühendisleri Odası (TMOB) Başkanı Murat Ekinci, SELİS üyesi Nefise Akın Haşimi, Batman Üniversitesinden Ömer Çoban, Batman Turizm Derneği ( Bat-Der) 2. Başkanı Emin Bulut ve Hasankeyf Yaşatma Girişimi üyesi Veysi Ayhan katıldı.

Komisyon toplantısında söz alan Bat-Der yöneticisi Bulut, " 20 Eylül Dünya Hasankeyf Günü'nden sonra Hasankeyf çalıştayı ile ilgilenebiliriz. Antrapologlar, akademisyenler ve Avrupa'dan gelen misafirler tarafından bir rapor hazırlandı. Zaten, kişisel başvurulardan ziyade raporlar lazım. Bu ciddi raporlar sunulursa, Kültür ve Turizm Bakanlığı bunu göz ardı etmez" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Kent Konseyi: Hasankeyf'i Unesco'ya Aldırmalıyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement