Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika
Yerel

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

OSMANİYE/ Kadirli ilçesinde, Kaymakamlık, belediye ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı yardım kampanyasına köy okulu öğrencileri de destek oldu.

11.12.2015 17:01

OSMANİYE/ Kadirli ilçesinde, Kaymakamlık, belediye ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin Bayırbucak Türkmenleri için başlattığı yardım kampanyasına köy okulu öğrencileri de destek oldu.

Kümbet Köyü İlk ve Ortaokulu Müdürü Ümit Kesme, öğrenci ve velilerin desteğiyle okulda başlattıkları kampanyayla Türkmenlere yardım etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yardımların teslim edildiği çadırda görevli Kadirli- Andırın Gelişim Platformu Derneği Başkanı Kadir İslamoğlu ise hayır çalışmasına köy okulu öğrencilerinin verdiği desteğin çok önemli olduğunu belirterek, örnek bir çalışmada bulunan öğrencilere teşekkür etti.

Öğrencilerin aralarında topladığı kuru gıda ve maddi yardımı en kısa zamanda yerine ulaştıracaklarını ifade eden İslamoğlu, yardımların Kızılay tarafından bölgeye gönderileceğini kaydetti.

Kümbet Köyü Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Fatma Aslanmirza da okulda başlattıkları yardım çalışmasına velilerin, öğretmenlerin ve çevre köylerdeki vatandaşların destek verdiğini anlattı.

Öğrencilerden Arda Akbaş ise maddi ve manevi herkesin yardımcı olduğunu belirterek, "Yardım edenlerden Allah razı olsun. İnşallah savaş olmaz. Her zaman Türkmen kardeşlerimizin yanında olacağız" diye konuştu.

Diğer yandan sınır bölgesinde Bayırbucak Türkmenlerine yardımların davam ettiği bildirildi.

Hatay Valiliği internet sitesinde yer alan açıklamada ise dün Bayırbucak Türkmenlerine 6 bin konserve, 500 yatak, 7 bin ekmek, 2 bin battaniye, 46 bin 600 kahvaltılık, 5 bin 31 kilogram dondurulmuş et verildiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement