Bayramiç Barajı'nın Zirai Atık Kutularıyla Kirletildiği İddiası - Son Dakika
Yerel

Bayramiç Barajı'nın Zirai Atık Kutularıyla Kirletildiği İddiası

Bayramiç Barajı'nın, yöre halkının bahçe ve tarlalarında kullandıkları zirai ilaç kutularıyla kirletildiği iddia edildi.

02.02.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayramiç Barajı'nın, yöre halkının bahçe ve tarlalarında kullandıkları zirai ilaç kutularıyla kirletildiği iddia edildi.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baraj havzasında görünen kirliliğin ürkütücü boyutlarda olduğunu savundu.

Barajın dolması, Kazdağları'ndaki kar sularının erimesiyle birlikte dere ve çay sularının baraja daha çabuk ulaştığını belirten Pehlivan, binlerce ilaç kutusunun bölgede küçük bir ada oluşturduğunu ifade etti.

Yıllardır bu kapsamda üreticiyi bilgilendirme anlamında bir dizi çalışma yürüttüklerini anlatan Pehlivan, "Üreticilerimize bu kutuları çevreye atmamaları konusunda uyarmıştık. Görülen o ki, yeterli çalışma yapamamışız. Bu ürkütücü görüntünün yok olmasını arzuluyoruz. Son olarak ise köylerde su alma ünitesi yapma çalışmalarımız var. Tabi bu iş bir hayli maliyetli bir proje. Bu nedenle üniversitenin de yardımıyla Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na proje hazırlayacağız. Umarım bu projemiz rağbet görür. Projemiz kabul edilir. Bölgemiz çok geniş, küçük ölçekli meyve bahçeleri var. Üretici bulduğu her noktadan su alarak ilaçlama yapıyor. Boş kutuları da buralara terk ediyor. Bu bağlamda sıkıntı yaşıyoruz. Üreticiler atıklarını toplamıyor. Bu sorunu mutlaka çözüme kavuşturmamız lazım. İnsan sağlığı için bu soruna mutlaka önlem almalıyız. Su çok önemli bir değer. Su hayat, demek, bereket demek. Suların kirlenmesini mutlaka önlemeliyiz" dedi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayramiç Barajı'nın Zirai Atık Kutularıyla Kirletildiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement