Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler - Son Dakika
Yerel

Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler

Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler

Simav ilçesine bağlı Kuşu köyünde, seçmenlerin sandığa gitmemesi nedeniyle bir okulun müdürü ikici kez muhtar vekili olarak görevlendirildi.

10.06.2014 17:46  Güncelleme: 11:50

Kütahya'nın Simav ilçesinde, nüfusu 2 binin altına düştüğü gerekçesiyle belde statüsü iptal edilen Kuşu köyünde, 1 Haziran'da yenilenen seçimlerde seçmenlerin protesto amacıyla bir kez daha sandığa gitmemesi nedeniyle muhtar vekili olarak yine okul müdürü görevlendirildi.

Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran tarafından ikinci defa süresiz olarak muhtar vekili olarak görevlendirilen Kuşu Köyü Ortaokulu Müdürü Feridun Aktay, AA muhabirine, bütün zorluklara rağmen söz konusu görevi de sürdürmeye gayret ettiklerini söyledi.

"Tabii ki verdiğimiz hizmetler, belediye gibi olmasa da görevimiz bir şekilde devam edecek" diyen Aktay, şöyle devam etti:

"Vatandaşın mahkemelerden ötürü beklentisi büyük. Davayı kazanacaklarını söylüyorlar. Bu haklı davalarında hükümetin seslerini duyacağını düşünüyorlar. Mutlaka cevap verileceğini söylüyorlar. Halk bu şekilde düşünüyor. Halk bu şekilde düşünürken, bizler de mümkün olduğunda vatandaşın hizmetlerini aksatmadan elimizden geldiği kadar çalışıyoruz. Tabii, herkes hak verir. Bir muhtar bir belediyenin verdiği hizmeti veremez ama zaruri noktalarda okulda ve bölgemizde koşturmaya devam edeceğiz."

Yerel Yönetimler Yasasına göre, nüfusu 2 bin altına düşen beldelerinin köye dönüştürülmesini protesto eden köylüler, 30 Mart'ta sandığa gitmemişti. Köyde, bin 648 seçmen bulunmasına rağmen bir oy bile çıkmamıştı. Köylüler, seçimlerden önce konuyu mahkemeye taşımış ve son sayımda nüfusun 2 binin üzerine çıktığını iddia etmişti. Köyde, 1 Haziran'da yenilenen seçimde, yine oy kullanan çıkmamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bazı Yerlerde Yenilenen Seçimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement