İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Belçika'nın EXPO 2020 için oyunu İzmir'e vermesi halinde iki tarafın da kazançlı çıkacağını söyledi.
Belçika'nın Antwerp Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Luc Luwel ve beraberindeki heyet, İZTO Başkanı Demirtaş'ı ziyaret etti.
Demirtaş, Antwerp'in Brüksel'e çok yakın mesafede bir kent olduğunu, çeşitli konularda işbirliğine gidilmesi gerektiğini söyledi.
İzmir'in sağlıksız kentleşmeye sahip olduğunu dile getiren Demirtaş, kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirildiğini belirterek, kentte her yıl 30 bin konutun yenileneceği bilgisini verdi. Belçikalı inşaatçıları da İzmir'e yatırım yapmaya davet eden Demirtaş, "İki kent arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi gerek" dedi.
İzmir'in EXPO 2020 adaylığına da değinen Demirtaş, "EXPO 2020 adaylığımızı desteklerseniz sizin de avantajınız olur. 5 aday var, mutlaka sizlerden oy isteyecekler. Tayland'a oy verirseniz size hiçbir şey kazandırmaz. Dubai de aynı şekilde size bir şey kazandırmaz. 'Kazan kazan' ilkesiyle EXPO 2020'de İzmir'e oy verirseniz iki şehir de kazanır. Zaten Başbakanınız destek sözü verdi" diye konuştu.
Antwerp Ticaret Odası Başkanı Luc Luwel ise Avrupa'nın ikinci büyük liman kenti olduklarını, dünyadaki işlenmemiş elmasın yüzde 85'inin Antwerp'e geldiğini vurguladı. Luwel, ülkeler arasındaki iş birliğinin artırılması gerektiğini kaydetti.
Muhabir: Hüseyin Bağış/ Ramazan Ercan
Yayıncı: Murat Taydaş - İZMİR
Son Dakika › Yerel › Belçika İş Heyeti İzto'da - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.