Belediye Başkanları Soli Pompeipolis'i Masaya Yatırdı - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanları Soli Pompeipolis'i Masaya Yatırdı

Belediye Başkanları Soli Pompeipolis\'i Masaya Yatırdı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli'deki Soli Pompeiopolis'de yapılan restorasyon çalışmalarına yasal sınırlar içinde destek vereceklerini söyledi.

19.04.2012 15:05

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mezitli'deki Soli Pompeiopolis'de yapılan restorasyon çalışmalarına yasal sınırlar içinde destek vereceklerini söyledi.

Mersin merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Viranşehir Mahallesi'ndeki Soli Pompeiopolis Antik Kenti'nin geleceğini ele almak üzere bir toplantı düzenledi. Mezitli Belediyesi'nin daveti üzerine yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Başkan Yardımcısı Enver Küçükalıç, Soli-Pompeiopolis Antik Liman Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı, Soli Pompeiopolis Koruma ve Tanıtma Derneği Başkanı Seyfi Çubuk, belediye meclis üyeleri ve kazı bilimsel heyeti üyeleri katıldı.

Toplantıda, kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Kazı Başkanı Prof. Yağcı, bütçenin yetersiz kaldığı noktalarda Mezitli Beldeyesi'nin desteğini her zaman bulduklarını söyleyerek, "Bu konuda Mezitli Belediye Başkanımız Uğur Yıldırım'a ve belediye yetkililerine teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmıyorlar. Ancak Mezitli Belediyesi'nin tek başına çözemeyeceği ölçekte sorunlarımız da var. Uzman personelin konaklayacağı, gün yüzüne çıkarılan eserlerin korunacağı bir kazı evinin acilen tahsis edilmesi gerekiyor. Ayrıca, kazı sezonunda daha fazla çalışabilmek için lojistik destek bekliyoruz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Turizm Haftası'nın Soli Antik Kenti'nde kutlandığını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım da Soli'nin kültür turizmi anlamında bir cazibe merkezi haline gelmesinin sadece Mezitli'ye değil, tüm Mersin'e katkı sağlayacağını dile getirdi. Belediye olarak kazı çalışmalarını desteklediklerini belirten Yıldırım, "Hocamızla Soli kazılarıyla ilgili uyumlu bir çalışma yürütüyoruz. Kazı ve restorasyon çalışmalarının sağlıklı bir biçimde devam etmesi bizim için son derece önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da bu çalışmaları destekleme kararı alması, kazıların hız kazanmasını sağlayacak" diye konuştu.

2013 Akdeniz Oyunları öncesinde arkeolojik çalışmaların hızlanmasının, kentin uluslararası platformda tanıtımı için büyük önem taşıyacağına vurgu yapan Başkan Macit Özcan ise "Büyükşehir Belediyesi olarak kazı çalışmalarını destekleyeceğiz. Kazı Başkanımız bunun örnek uygulamalarını bize anlattı. Agora, Smryna (Bayraklı), Yeşilova Höyüğü ve Foça'da sürdürülen kazı çalışmalarına İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiğini biliyoruz. Kentimizin binlerce yıllık tarihi mirasının ortaya çıkarılması, arkeolojik değerlerin kent yaşamına ve turizme kazandırılması için çok yönlü destek vereceğiz. Yasal çerçevede yapılacak protokollerle kazıların hız kazanmasına katkıda bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından Soli Pompeiopolis Antik Liman Kenti'nde incelemelerde bulunan Başkan Özcan, Yıldırım ve Yağcı'dan kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanları Soli Pompeipolis'i Masaya Yatırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement