Berber ve Çerçi 'Gönül Sefası'nda Altunağa'nın Konuğu Oldu - Son Dakika
Yerel

Berber ve Çerçi 'Gönül Sefası'nda Altunağa'nın Konuğu Oldu

Berber ve Çerçi \'Gönül Sefası\'nda Altunağa\'nın Konuğu Oldu

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Medya TV’de canlı yayınlanan Ömer Faruk Altunağa’nın hazırlayıp sunduğu Gönül Sefası programına konuk oldu.

23.06.2015 13:49

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Manisa Medya TV'de canlı yayınlanan Ömer Faruk Altunağa'nın hazırlayıp sunduğu Gönül Sefası programına konuk oldu.

Yunusemre Belediye bahçesinde Manisa Medya TV'den canlı yayınlanan Gönül Sefası programına konuk olan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, programın yapımcısı ve sunucu Ömer Faruk Altunağa'nin kendilerine yönelttiği sorulara cevap verdi.

RAMAZAN'DA HALKIMIZIN AYAĞINA GİDİYORUZ

Gönül Sefası programında Altunağa'nın sorularını cevaplayan Başkan Çerçi, kendisine ayrılan süre içerisinde Yunusemre Belediyesinin kurulduğu günden bugüne dek hayata geçen projeler hakkında kısa kısa bilgi verdi. Ramazan ayı nedeniyle belediye olarak yaptıkları etkinliklerden de söz eden Başkan Çerçi, "Ramazan Ayı nedeniyle belediye olarak güzel bir çalışma yaptık. Her gün değişik bir mahallede programlar yapıyoruz. Eski ramazanları hatırlatan, ramazanın ruhuna uygun programlarımızla halkımızın ayağına gidiyoruz. Böylelikle de halkımızın iftar programlarımıza yoğun bir ilgisi oluyor. Geçen seneki ramazanda olduğu gibi bu ramazanda da bütün programlara katılıyor ve halkımızla iç içe oluyoruz. Bu etkinliklerimizi herhangi bir yerde bir noktada yapmış olsak kenar mahallelerde ve en ücra mahallelerdeki insanlarımız bu kadar yoğun ilgi göstermesi imkansız olurdu. Bu programlar sayesinde birlikteliği, kaynaşmayı sağlıyoruz." diye konuştu.

NE SÖZ VERDİYSEK BİR BİR YERİNE GETİRİYORUZ

TOKİ ve Kentsel Dönüşüm Projeleri hakkında sorulan sorulara da cevap veren Başkan Çerçi, "Yunusemre ilçemizin değişik bölgelerinde hayata geçireceğimiz 6 bin 300 konutluk Kentsel Dönüşüm hamlesi başlatmıştık. Bu projemiz Bakanlar Kurulunda kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile birlikte Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş oldu. Bir diğer projemiz de seçimler öncesinde vatandaşlarımıza söz verdiğimiz TOKİ projesiydi. Bu projemizin bin 150 konutluk ilk etabı için 1 Haziran tarihi itibariyle başvurular başladı ve 30 Haziran tarihinde de başvurular sona erecek. Şuana kadar 20 binin üzerinde başvuru oldu. TOKİ'ye başvuru şartları uygun olan 4 binin üzerindeki vatandaşımızın başvurusu kabul edildi. En kısa zamanda İhaleye çıkılacak ve kazmayı vurmuş olacağız. Seçim öncesi vatandaşlarımıza ne söz vermişsek bir bir yerine getiriyoruz." dedi.

YENİ MANİSA AKGEDİK BÖLGESİNDE OLUŞACAK

Kendisine yöneltilen soruları cevaplayan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise AK Parti Manisa Milletvekili olarak gerek Ankara'da gerekse Manisa'daki çalışmalarından söz etti. TOKİ Projesine de değinen Berber, "Gelişen ve büyüyen bir Yunusemre ilçemiz var. Başkanımızın başlatmış olduğu TOKİ projesine Ankara'da yapılması gereken ne varsa hepsini yaptık. Sizlerinde bildiği gibi bin 150 konutluk ilk etabın başvuruları başladı. Önümüzdeki ay içerisinde ihaleye çıkacak. İlk etabın ihalesi tamamlandıktan sonra 2 yada 3 ay arayla diğer etapların da ihalesi yapılacak. Yani sizin anlayacağınız Başkanımızın görev süresi bitmeden 5 bin 500 konutun tamamını yaparak yeni bir şehir kurmuş olacağız. TOKİ deyince akla ilk gelen bir site yapmak geliyordu. TOKİ şimdi çok değişik bir konseptle hareket ediyor. Yani yeni şehirler kuruyor. Bunun da ilk pilot bölge uygulaması Manisa'dan başlıyor. Burada oturacak olan vatandaşlarımız hiç bir yere gitmeden bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeni bir şehir kurulacak. Tabiri caizse Yeni Manisa burada oluşmuş olacak." diye konuştu.

Program, Ömer Faruk Altunağa'nın seslendirdiği ilahiler eşliğindeki semazen gösterilerinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Berber ve Çerçi 'Gönül Sefası'nda Altunağa'nın Konuğu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement