Beyaz Kalpler Velilerine Paranın Yönetimi Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Beyaz Kalpler Velilerine Paranın Yönetimi Eğitimi Verildi

Beyaz Kalpler Velilerine Paranın Yönetimi Eğitimi Verildi

Kocaeli Büyükşehir Beyaz Kalpler’de eğitim alan öğrencilerin velilerine, "Paramı yönetebiliyorum" eğitimi verildi.

18.05.2016 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Beyaz Kalpler'de eğitim alan öğrencilerin velilerine, "Paramı yönetebiliyorum" eğitimi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi'nde eğitim gören öğrencilerin ailelerine 'Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği'nin katkıları ile "Paramı Yönetebiliyorum" eğitimi düzenlendi.

Daha önce öğrencilere yönelik düzenlenen 'Paramı yönetebiliyorum' eğitimi sonrasında aileler, projeye katkı sağlayan eğitmenler ve uzmanlar ile bir araya geldiler. Etkinlikte eğitimlerin çocuklar üzerindeki etkileri aileler ile birlikte değerlendirien yetkililer, bundan sonra yapılması gerekenler hakkında velileri bilgilendirdiler.

Eğitim öncesi ise Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Bekir Köksal ile Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Mücahit Arslan ailelerle birlikte kahvaltıda bir araya geldi. Etkinlikte sunulan kahvaltıyı, Beyaz Kalpler'de aşçı yardımcılığı eğitimi alan öğrencilerin hazırlaması ve servis elemanlığı eğitimi alan öğrencilerin de sunması ise özellikle aileler, idare ve katılımcılar tarafından beğeni aldı.

Kahvaltıdan sonra gerçekleşen 'Paramı Yönetebiliyorum' eğitimine ailelerin katılımı yoğun oldu. Eğitimlerde aileler merak ettikleri sorular hakkında eğitmenlerdenden bilgi alma fırsatı buldular. Soru cevap kısmının ardından slayt gösterisi ile interaktif olarak devam eden eğitimde, öğrenci velilerine, paranın kullanımı ve yönlendirilmesi konuları aktarıldı. Yaklaşık 2 saat süren eğitimin sonunda "Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği" tarafından ailelere isimlerine düzenlenmiş eğitime katılım belgesi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi'nde eğitim alacak 12-18 yaş arasındaki sosyal risk grubunda bulunan çocuklar, uzman personel tarafından saha çalışması yapılarak bulunuyor. Bir aylık inceleme süresince psikolog ve sosyologlar tarafından çocukların aileleri ve sosyal çevreleri ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. Bir yıl süre ile merkezden eğitim alabilen gençlerin toplum içerisinde daha etkin ve faydalı hale gelebilmeleri amaçlanıyor. Beyaz Kalpler'de öğrenciler drama, aşçı yardımcılığı, servis elemanlığı, değerler eğitimi, cam boncuk, ritim, spor gibi birçok alanda boş zamanlarını değerlendirerek, hem öğreniyor, hem de kaliteli ve keyifli zaman geçiriyor.

Proje, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Antikkapı, THK, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nün katılımı ile organize bir şekilde yürütülüyor. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beyaz Kalpler Velilerine Paranın Yönetimi Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement