Beydağ'da Kurtuluş Coşkusu, Niran Ünsal ile Doğa Çıktı - Son Dakika
Yerel

Beydağ'da Kurtuluş Coşkusu, Niran Ünsal ile Doğa Çıktı

Beydağ\'da Kurtuluş Coşkusu, Niran Ünsal ile Doğa Çıktı

1 Eylül'de Kiraz'da başlayıp, 9 Eylül'de İzmir'de sona eren İzmir'in Küçük Menderes Havzası'nın kurtuluş coşkusu, Kiraz'ın ardından Beydağ'da yapılan törenlerle devam etti.

03.09.2013 10:13

1 Eylül'de Kiraz'da başlayıp, 9 Eylül'de İzmir'de sona eren İzmir'in Küçük Menderes Havzası'nın kurtuluş coşkusu, Kiraz'ın ardından Beydağ'da yapılan törenlerle devam etti.

Türk ordularının Beydağ'a girdiği 2 Eylül 1922 tarihinin 91. yıldönümü ilçede düzenlenen bir dizi tören ve etkinlikle kutlandı. Gündüz yapılan törenlere CHP'nin İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Mustafa Moroğlu da katılırken, yenilenen otogarın açılışı yapıldı. İlk olarak çelenk sunma töreniyle başlayan program ardından belediye binası önünden tören alanına kadar kortej yürüyüşü ile sürdü. Yürüyüşe Ödemiş Belediye Bandosu da eşlik etti. Vekiller Mehmet Ali Susam ve Mustafa Moroğlu yürüyüşte halkı selamladılar.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, ulusal kurtuluş mücadelesinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ataların miras bıraktığı topraklarda mutluluk ve refah içerisinde yaşamak için hep birlikte çalıştıklarını söyledi. Şiirlerin okunmasının ardından Beydağ Cumhuriyet Lisesi halkoyunları ekibi bir gösteri sergiledi. Ödemiş İlkkurşun Efeleri de her yıl olduğu gibi törenlerde coşkuyu artırdı. Beydağ Halk Eğitimi Merkezi tekvando kursu öğrencilerinin gösterisi de nefesleri kesti. Kurtuluş yıldönümü törenlerinin bir klasiği olan en iyi incir yarışmasının da sonuçları açıklandı ve dereceye giren üreticilere ödülleri verildi.

Törenlerin ardından Beydağ Belediyesi'nce yenilenen ilçe otogarı ve hizmet binasının açılışı yapıldı. Yeni otogarın açılışını Beydağ Kaymakamı Ali Cergibozan, milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Mustafa Moroğlu, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk hep birlikte yaptılar.

Tören programının ardından 91. kurtuluş yıldönümü coşkusu akşam saatlerinde de sürdü. Ünlü sanatçı Niran Ünsal, Kurtuluş Parkı'nda düzenlenen konserde Beydağlılarla buluşurken, havai fişek gösterisi yapıldı. Ünsal, yoğun istek üzerine Ahmet Kaya'nın "Kafama Sıkar Giderim" adlı parçasını seslendirirken, savaşlara karşı olduğunu, her canlının yaratan karşısında eşit olduğunu söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Beydağ'da Kurtuluş Coşkusu, Niran Ünsal ile Doğa Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement