"Biga Üniversitesini Kuruyor" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

"Biga Üniversitesini Kuruyor" Kampanyası

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, başlattıkları "Biga üniversitesini kuruyor" kampanyasının önemli bir noktaya ulaştığını söyledi.

13.01.2012 17:40

Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, başlattıkları "Biga üniversitesini kuruyor" kampanyasının önemli bir noktaya ulaştığını söyledi.

Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede uygulamalı bilimler yüksek okulunun açılması talebinin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Senatosu ile Milli Eğitim Bakanlığının onayından geçtiğini bildirdi.

Okulun açıldığını ve Yrd. Doç. Dr. Selim Eren'in okul müdürü olarak atandığını ifade eden Özkan, burada 2 yeni bölümün açılması kararının alındığını da ifade etti.

Kararın, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylanması halinde önümüzdeki yıl lojistik ve ulaştırma, sigortacılık ve bankacılık bölümlerine öğrenci alınacağını ifade eden Özkan, şöyle dedi:

"Biga Üniversitesinin kurulması yolunda yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri olarak ilçe halkıyla birlikte elimizi taşın altına koyduk ve bunun meyvesini aldık. Üniversite kurulması yolunda ihtiyaç duyulan fiziki koşulların oluşumuna maddi, manevi destek verilmesiyle iki katlı ve 3 bin metrekarelik modern bir kütüphane projesi hazırlandı. Dün itibari ile bunun ihalesini yaptık. İnşallah 18 Mart'ta Başbakanımızın Çanakkale'de yapması muhtemel toplu temel atma törenine yetişilmesine çalışacağız. İÇDAŞ ve belediyemizin iş birliğinde 3 bin 300 metrekare üzerine yapılması planlanan 3 katlı uygulamalı bilimler yüksek okulunun temelinin atılması kapsamında başlattığımız proje hazırlıkları da tamamlandı.

Bu çalışmalarda belediye olarak ciddi bir fedakarlık yapmış oluyoruz. Çünkü kurulmasını istediğimiz Biga Üniversitesi, ilçenin sosyo ekonomik gelişiminde önemli bir lokomotif konumunda olacak. Kendimizi sorumlu addediyoruz. Şu an 6 bini aşmış bulunan öğrenci sayımız üniversitenin kurulmasıyla 3 yıl içerisinde 10 bine ulaşılacaktır."

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Biga Üniversitesini Kuruyor' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement