Bilecik'te Depremzedelerden Su Abonelik Ücreti ve 20 Metreküpe Kadar Tüketim Ücreti Alınmayacak - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Depremzedelerden Su Abonelik Ücreti ve 20 Metreküpe Kadar Tüketim Ücreti Alınmayacak

Bilecik\'te Depremzedelerden Su Abonelik Ücreti ve 20 Metreküpe Kadar Tüketim Ücreti Alınmayacak

Bilecik Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında deprem felaketi nedeniyle şehre göç eden depremzede yurttaşlardan su abonelik ücreti ile 20 metreküpe kadar tüketim ücreti alınmaması kararlaştırıldı.

10.03.2023 10:45  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında deprem felaketi nedeniyle şehre göç eden depremzede yurttaşlardan su abonelik ücreti ile 20 metreküpe kadar tüketim ücreti alınmaması kararlaştırıldı.

Bilecik Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı, Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı, başkanlığında yapıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıda, 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kentteki depremzedeler için önemli kararların alındığı ve depreme ilişkin Bilecik'te yapılması gereken çalışmaların görüşüldüğü toplantıda, Bilecik Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali çıkış ücretleri tarifesinin yeniden belirlenerek, görüşülmesi konusu ele alındı.

DEPREMZEDELERDEN SU ABONELİK ÜCRETİ VE 20 METREKÜPE KADAR TÜKETİM ÜCRETİ ALINMAYACAK

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. Maddesinin 1. Fıkrasının (I) bendine istinaden bazı boş memur kadrolarında değişiklik yapılması konusunun görüşülerek karara bağlandığı toplantıda ayrıca yaşanan deprem felaketi nedeniyle Bilecik'e göç eden depremzede yurttaşların yapacakları su abonelik işlemlerindeki su tüketim ve güvence bedeli konuları görüşüldü. Buna göre, kentteki depremzedelerden su abonelik ücreti ile 20 metreküplük miktara kadar olan tüketimlerinden ücret alınmaması karara bağlandı.

Toplantıda ayrıca Bilecik merkez ilçede belediye sorumluluk sahasında bulunan yapılara ilişkin mevcut yapı stoku, yapı tespitleri ile envanter oluşturulması ve deprem riski açısından değerlendirme çalışması yapılabilmesi için ortak proje yapılması ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 38. Maddesi (g) bendine istinaden Belediye Başkanvekiline sözleşme yapmak üzere yetki verilmesi konusu ele alındı.

Yapılan görüşmeler sonrasında Başkanvekiline yetki verilmesi konusu meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Depremzedelerden Su Abonelik Ücreti ve 20 Metreküpe Kadar Tüketim Ücreti Alınmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement