Bilecik'te Ramazan bayramı öncesi gıda işletmeleri denetlendi - Son Dakika
Yerel

Bilecik'te Ramazan bayramı öncesi gıda işletmeleri denetlendi

Bilecik\'te Ramazan bayramı öncesi gıda işletmeleri denetlendi

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol ekipleri, Ramazan Ayı öncesinde halkın sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla gıda işletmelerine denetimler düzenledi. Ramazan pidesi, ekmek, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri üreten işletmelerin üretim aşamaları kontrol edildi. Ayrıca ramazan kolisi adı altında satılan ürünlerin de kontrolleri yapıldı. Denetimler, halkın sağlıklı bir ramazan ayı ve bayram geçirmesi amacıyla devam ediyor.

07.04.2024 14:32  Güncelleme: 14:34

Bilecik'te Ramazan bayramı öncesi gıda işletmeleri denetlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol ekiplerince halkın sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla, özellikle Ramazan Ayı içerisinde yoğun olarak tüketilen ramazan pidesi, ekmek ve ekmek çeşitleri, unlu mamuller ile pastacılık ürünleri üretimi yapan gıda işletmelerine denetimler düzenlendi.

Ayrıca ramazan kolisi adı altında satışı yapılan ürünlerin de kontrolleri gerçekleştirildi.

Yapılan resmi kontrollerde işletmelerin, ham maddeden başlamak üzere son ürüne kadar olan üretim aşamalarının Gıda Hijyeni Yönetmeliğinde belirtilen; hammadde kontrolü, üretim hijyeni, zararlı mücadelesi, son ürün kontrolü, personel hijyeni vb. konularında hususlara uygunluğu kontrol edildi. Uygunsuzluk tespit edilen işletmelere eksiklikleri gidermeleri için gerekli bilgilendirmeler yapılarak süre verildi.

Bilecik'te ki denetimler gerek 174 Alo Gıda Hattı, Cimer şikayetleri doğrultusunda, gerekse rutin olarak yapılan riske dayalı denetim kapsamında gerçekleştiriliyor.

Halkın huzurlu ve sağlıklı bir ramazan ayı ve bayramı geçirmesi amacıyla resmi kontroller tüm gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerinde devam ediyor. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'te Ramazan bayramı öncesi gıda işletmeleri denetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement