Bilecik Yapay Buz Pistine Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Bilecik Yapay Buz Pistine Kavuştu

Bilecik Yapay Buz Pistine Kavuştu

Bilecik Belediyesi tarafından Hamsu vadisinde yaptırılan yapay buz pisti düzenlenen törenle hizmete girdi.

29.06.2013 10:45

Bilecik Belediyesi tarafından Hamsu vadisinde yaptırılan yapay buz pisti düzenlenen törenle hizmete girdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, alt yapısını büyük ölçüde bitirdikleri şehrin, ekonomisini, ticaret ve sosyal hayatı canlandıracak, kente vizyon kazandıracak projeleri teker teker hizmete açtıklarını belirtti. Hamsu vadisinin, Bilecik'in atıl olan yerlerinden biri olduğunu, burayı kazanmak için 15 yıllık projeyi ortaya koyduklarını söyleyen Yağcı "İlk 5 yılı vadinin içine girmek ve vadiyi temizleyerek hizmete açmak vardı. İleriki günlerde açılışı yapılacak. Hamsu Vadisinden Şeyh Edebali vadisine kadar olan 1,5 kilometrelik yürüyüş yolunu bitirdik. Bu projede değişik etkinlikler de mevcut. Burada butik otel yapacağız. Kentsel dönüşümle, Osmanlı konakları ile proje bütünleşecek. Buz pisti birileri için uç bir örnek olabilir. Diğer şehirlerde olup Bilecik'te yapılmayacak hiç bir hizmet olamaz. Bilecik'te çocukların, buz pistinde kayması, su kayağı yapabilmesinin hakkı olduğuna inanıyoruz. Bizim için Bilecik'in imajının önemlidir. Vatandaşımızın aslı sorunlarını ihmal etmiyoruz. Geçmişimize sahip çıkıp, geleceğimiz için yatırımlar noktasında ilerliyoruz. Buz pistinin yanına mini golf sahası da yapacağız. Bu pisti yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Törene katılan Vali Akpınar ise, "Bilecik dinamik şehir. Her geçen gün yeni yatırımlar gerçekleşiyor. Kamu ve özel sektörün yatırımlarla biraz daha ileri gidiyor. Çevresi ile güzel şehir. Yüzde 60' ormanlarla kaplı, etrafında göl ve göletler barındırıyor. Her bir yanı güzellikler barındırmakta. Şehir içersinde de belediyemiz tarafından güzel yatırımlar yapılmaktadır. Yapılan bu eserlerle gündelik hayatlarla çocuklarımıza, gençlerimize yeni mekanlar oluşuyor. Her geçen gün Bilecik'te daha güzel, seviyeli şekilde yaşamamızı sağlayacak. Bu yapılan eserlerin halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından folklor gösterisi gerçekleştirildi, daha sora buz pistini açılışı için kurdele kesildi. Başkan Selim Yağcı, Vali H. İbrahim Akpınar ve beraberindekiler buz pistinde kayan çocukları izledi. Şifalı pilav ve ayran ikramından sonra tören sona erdi.

Törene ayrıca, Vali Yardımcıları Metin Çınar, Süleyman Deniz, Eflatun Can Tartop, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, daire müdürlerinin yanı sıra vatandaşlar iştirak etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik Yapay Buz Pistine Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement