2016 yılının Ocak ayında 1 Metrekareye düşen yağmur 257,8 kg olurken, 2016'yılının Şubat ayında ise 95,3 kg yağmurun yağdığı öğrenildi.
Bingöl'de kış mevsiminde ciddi yağışlar meydana geldi. Özellikle kenti etkisi altına alan kar yağışı ve yağmur, kentte bulunan birçok göl ve barajı doldurdu. Bingöl Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Bingöl merkezde 2015 yılında 1 metre kareye 803,5 kg yağışın düştüğü tespit edilirken, 2016 yılının Ocak ayında ise 1 Metrekareye 257,8 kg yağışın yağdığı öğrenildi.
ŞUBAT AYINDA YAĞIŞLAR AZALDI
2016'yılının Şubat ayında ise Ocak ayına göre yağışlar azaldı. Şubat ayında 1 metrekareye 95,3 kg yağışın yağdığı belirtildi. 2016 Ocak ayında ortalama hava sıcaklığının 2,8 derece olduğu öğrenilirken, Şubat ayında ise ortalama hava sıcaklığının -2,5 derece olduğu kaydedildi. Ocak ayında en yüksek hava sıcaklığı 6,3 derece olurken, en düşük sıcaklığın ise -18 derece olduğu öğrenildi. Ocak ayında nem yüzdesinin ise 75,4 olduğu tespit edildi.
EN SOĞUK GECE 28 OCAK'TA KAYDEDİLDİ
2016 Şubat ayının verilerine baktığımızda en yüksek hava sıcaklığı 7,4 derece olurken, en düşük sıcaklığın ise -1,3 derece olduğu aktarıldı. Şubat ayında nem yüzdesinin ise 73,3 olduğu beyan edildi. Geçen yıllara göre bu yıl oldukça yağan kar yağışının en yüksek kalınlığının ise 2 Şubatta, 24 Santimetre olduğu belirtildi. Meteoroloji kayırlarına geçen en soğuk gece ise 28 Ocak oldu.
Kaynak: www.bingolsurmanset.com
Son Dakika › Yerel › Bingöl'de 1 Metrekareye 803,5 Kg Yağış Yağdı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.