Bingöl'de, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) programı kapsamında, tarlada malçlama, setleme, canlı veya cansız perdeleme, taş toplama, drenaj uygulamaları gibi çalışmalarda dönüm başına 60 lira verileceği bildirildi.
Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma (ÇATAK) Programını anlatmak için köy köy geziyor.
Bingöl Merkez Emtağ Köyü'nde çiftçilerle bir araya gelen Ziraat Mühendisi Pervin Erdoğan Demirel, ÇATAK Programında, toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik alanların korunmasının amaçlandığını söyledi.
Program kapsamında verilecek destekler konusunda bilgi veren Demirel, program kapsamında, tarlasında malçlama, setleme, canlı veya cansız perdeleme, taş toplama, ahır yada çiftlik gübresi uygulaması, yeşil gübre uygulaması, drenaj uygulamaları gibi çalışmalarda dönüm başına 60 lira, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları, kontrollü ilaç ve gübre kullanımı ve uygun sulama tekniklerinin kullanımı çalışmalarında ise dönüm başına 135 lira destek verileceğini belirtti.
Programında toplam 43 ilde uygulandığını hatırlatan Demirel, köylülerden, projeden yararlanmalarını ve ödemelerin de 3 yıl süreyle yapılacağını vurguladı.
Son Dakika › Yerel › Bingöl'de Tarlasından Taş Toplayana Destek Verilecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?