Bisiklet Binme Etkinliği Yoğun Katılımla Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Bisiklet Binme Etkinliği Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Bisiklet Binme Etkinliği Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı etkinlikleri kapsamında Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde her ayın son pazar günü farklı bir tema ile fiziksel aktivite ağırlıklı etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

28.05.2014 11:09

Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı etkinlikleri kapsamında Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde her ayın son pazar günü farklı bir tema ile fiziksel aktivite ağırlıklı etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bu ay ki etkinlik Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürlüğü koordinasyonunda Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Sapanca Belediyesi ve Sakarya Bisikletçiler Derneğinin katkılarıyla Sapanca Gölü kenarındaki Uzunkum Yürüyüş Parkurunda bisiklet binme etkinkiği gerçekleştirildi.

Yapılan etkinliğe Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Sakarya İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Alemdar, Sakarya Bisikletçiler Federasyonu İl Temsilcisi Şefik Akar ve kalabalık bir bisikletçi grubu katıldı.

Sakarya Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Aydın Erdoğan yaptığı açılış konuşmasına, " Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı çerçevesinde her ayın son pazar günü farklı bir tema ile fiziksel aktivite içerikli etkinlikler düzenleniyor. Sağlık Bakanlığının bu tür fiziksel aktivite yoğunluklu etkinliklere özel bir önem ve hassasiyet gösteriyor.

Obezite, hipertansiyon, şeker hastalığı, kalp-damar hastalıkları, kronik solunum yolu hastalıkları ve kanserlerin önemli bir bölümünün dört ana sebebinin sağlıksız beslenme, fiziksel aktivite eksikliği, sigara ve alkol kullanımıdır. Bu dört adet davranışsal risk faktörlerinin ortadan kaldırılması ile kalp hastalıklarının, felçlerin, Tip 2 diyabetin ve kanserlerin önemli bir bölümünün önlenebilir" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe yürüyüş yapanların yanı sıra bisikletiyle katılanlar da oldu. Aileleriyle yürüyüş parkuruna gelen çocuklar da bisiklet sürüp hoşça vakit geçirdiler. Katılımcılar bir taraftan spor yaparken diğer taraftan Sapanca Gölünün muhteşem manzarasının tadını çıkartarak bol bol fotoğraf çektirdiler. Etkinlik sonunda katılımcılara Sapanca Belediyesi tarafından su ve meyve ikramı yapıldı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bisiklet Binme Etkinliği Yoğun Katılımla Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement