Bitlis'te "Kulak Ver Kardeşliğe" Projesi - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te "Kulak Ver Kardeşliğe" Projesi

Bitlis\'te "Kulak Ver Kardeşliğe" Projesi

Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nce "Kulak Ver Kardeşliğe" projesi kapsamında 12.sınıf öğrencilerine iftar yemeği verdi.

29.07.2012 13:40

Bitlis Emniyet Müdürlüğü'nce "Kulak Ver Kardeşliğe" projesi kapsamında 12. sınıf öğrencilerine iftar yemeği verdi.

İçişleri, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ve Kalkınma, Milli Eğitim bakanlıkları ile Türkiye Belediyeler Birliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan "Kulak Ver Kardeşliğe" projesi kapsamında verilen iftar yemeğine Vali Nurettin Yılmaz da katıldı.

Burada bir konuşma yapan Vali yılmaz, kentte eğitimde son yıllarda iyi başarı sağlandığını ve bu yılda öğrencilerin Türkiye'deki en iyi üniversitelere yerleştiğini bildirdi.

Kentte yapılan okulların son teknolojiyle donatıldığını ifade eden Yılmaz, bu yıl uygulamaya geçilecek olan kademeli eğitim sistemine hazır kent olarak hazır olduklarını söyledi.

Bitlis'in insanıyla, doğasıyla, huzuruyla ve güveniyle güzel bir şehir olduğunu dile getire Yılmaz, "İşadamlarımız eğitime büyük katkı sunuyor. Bitlis'te herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Çocuklarımızın da gayretleriyle eğitimde iyi başarılar elde ettik. Bu başarılarımız devam edecek" dedi.

İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan ise, ilgili bakanlıklar ve diğer kurumlar arasında Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) protokolünün imzalandığını kaydetti.

Doğan, bu programla çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, sosyal eğitim ve desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler halinde yetiştirilmelerine katkıda bulunulduğunu belirtti.

Doğan, "İl Emniyet Müdürlüğümüzce ÇOGEP programı kapsamında hazırlanan

'Kulak Ver Kardeşliğe' projesiyle il genelinde ortaöğretim 12. sınıfta öğrenim görecek olan, derslerinde başarılı, üniversite sınavını kazanma yönünde azimli, ancak üniversite hazırlık kurslarına gitme imkanı bulamayan öğrencilerimizin bu kurslara katılımlarının sağlanarak başarılarına katkıda bulunulması sağlanmıştır" diye konuştu.

İftara katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Yemeğe, Bitlis Vali Yardımcıları Alp Eren Yılmaz, Süleyman Çelebi, kurum amirleri, Bitlisli işadamı Fetin Kazancı da katıldı.

Muhabir: Şener Toktaş

Yayıncı: Yahya Öylek - BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bitlis'te 'Kulak Ver Kardeşliğe' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement