Bitlis'te Tarım ve Hayvancılık Alanında Sektörel Toplantı - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te Tarım ve Hayvancılık Alanında Sektörel Toplantı

Bitlis\'te Tarım ve Hayvancılık Alanında Sektörel Toplantı

Bitlis'te, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yetkililerinin katılımıyla sektörel toplantı yapıldı.

29.07.2013 16:30

Bitlis'te, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yetkililerinin katılımıyla sektörel toplantı yapıldı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda ilk olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar sorunlarını anlattılar. Ardından bir konuşma yapan Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Bakanlıklarının talimatları doğrultusunda tüm çiftçilere, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara ve diğer meslek gruplarına ellerinden gelen yardımı ve desteklemeyi yapacaklarını söylediler.

Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Ümit Bayram Kutlu ise, özellikle tütünle alakalı şu anda herhangi bir kota uygulamasının olmadığını söyledi. Kutlu, "2009-2010 ve 2011 yıllarında kota programı uyguladık. Tekelin özelleşmesiyle beraber üreticimiz mağdur olmasın diye bu alanlarda yeni üretime geçen üreticilerimiz için hem meyvecilik hem de sebzecilik alternatif üretim oldu. Bu çerçevede tekelin sadece alım noktaları kapanmış oldu ve alım noktalarında Türkiye'de herhangi bir düşme yok. Son 2 yılda da tütün üretiminde ciddi bir artış var" diye konuştu.

Toplantıya Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Vali Yardımcısı Akif Pektaş, Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Ümit Bayram Kutlu, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özgün, Gıda Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Habip Can, Tagem Genel Müdür Yardımcısı Necati Tulgar, Bitlis Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz ve çiftçiler katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis'te Tarım ve Hayvancılık Alanında Sektörel Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement