Bodrum'da 'Adalet Sizsiniz'e Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Bodrum'da 'Adalet Sizsiniz'e Büyük İlgi

Bodrum\'da \'Adalet Sizsiniz\'e Büyük İlgi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 'Adalet Sizsiniz' adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

23.02.2013 15:02

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 'Adalet Sizsiniz' adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde 44 'üncü kez seyirci ile buluşan " Adalet sizsiniz" oyunu büyük ilgi gördü. İki usta oyuncu Rutkay Aziz - Taner Barlas' ın rol aldığı tiyatro gösterisi sonunda ayakta alkışlandı.

" Adalet sizsiniz" adlı tiyatro oyununu, Bodrum Rotary Kulübü tarafından organize edildi. Rotary Kulübü Başkanı Muzaffer Buyruk, tiyatro gösterisi ile elde edilen gelirin öğrenci bursu olarak değerlendirileceğini açıkladı. Muzaffer Buyruk, gösteri sonunda iki usata oyuncuya birer buket çiçek vererek teşekkür etti.

Tek perdelik bir oyun olan "Adalet, Sizsiniz"; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın muhteşem yorumlarıyla sahneye taşıyor. M.Ö. 5. Yüzyılda Atina'da, Beş Yüzler Meclisi'nin ölüme mahküm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma'da, Engizisyon'un müebbet hapse mahküm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston'da, adaletin ölüme mahküm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti'nin hikayeleri, anlatılıyor.

Tarihe geçmiş bu masumların itibarlarının, haksız mahkumiyet kararlarının kaldırılmasıyla, yıllar sonra iade edildiğini vurgulayan oyunun yönetmenliğini de, "Perdeci Oyuncuları" üstleniyor. Ümit Denizer'in kaleme aldığı ve tam adı "Adalet, Sizsiniz (Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti)" olan oyunun; sahne tasarımı ve kostümleri Metin Deniz imzasını taşırken, kukla uygulamaları ise Bülent İşcan tarafından gerçekleştirildi.

"Adalet Sizsiniz" oyunu Bodrum dan sonra, Burdur, Alanya ve Denizli de sahnelenecek - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bodrum'da 'Adalet Sizsiniz'e Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement