Bölgenin En Donanımlı Kanser Kliniği Manisa'da - Son Dakika
Yerel

Bölgenin En Donanımlı Kanser Kliniği Manisa'da

Bölgenin En Donanımlı Kanser Kliniği Manisa\'da

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, birçok bilim dalını ilgilendiren kanser hastalığının tedavisi için hastane bünyesinde bölgenin en donanımlı ‘Radyasyon Onkolojisi Kliniği’nin hizmete açılarak hasta kabul etmeye başladığını söyledi.

13.09.2015 11:02

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, birçok bilim dalını ilgilendiren kanser hastalığının tedavisi için hastane bünyesinde bölgenin en donanımlı 'Radyasyon Onkolojisi Kliniği'nin hizmete açılarak hasta kabul etmeye başladığını söyledi.

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, uzun süredir çalışmaları devam eden kanser tedavi merkezinin tamamlandığını ve artık hasta kabul etmeye başladıklarını söyledi. Radyasyon Onkolojisi Kliniği'nin hizmete açılmasının hem hastane hem de bölge açısından önemli ve sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Başhekim Prof. Dr. Kurt, merkezin açılmasıyla hastaların İzmir ve çevre illere gitmesi ve sıkıntı çekmelerini ortadan kaldırılmış olduğunu dile getirdi. Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesinin önemli bir eksiğini daha kapattıklarını söyleyen Başhekim Prof. Dr. Kurt, "Hastalarımızın İzmir ve çevre illere gitmesi ve sıkıntı çekmelerini ortadan kaldırmış bulunduğumuz için de son derece mutluyuz. Bir çok bilim dalını ilgilendiren bir hastalık olan kanser hastalığının tedavisinde ilgili branşların ortak kanaati ile hareket edildiğinde daha başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Bu hastaların tedavisi planlanırken ilgili branş cerrahı, medikal ve radyasyon onkoloğu birlikte çalışarak, onkoloji konseyleri ile hastaları daha iyi değerlendirilmekte ve başarı oranı artmaktadır. Ancak bu şekilde kansere karşı etkili tedavi uygulanabilir. Radyoterapi yani Işın tedavisi en temel kanser tedavi yöntemidir. Akciğer, prostat, baş-boyun, jinekolojik tümörler gibi çok sık görülen bir çok kanser türünde ışın tedavisi cerrahiye alternatif ya da cerrahiyi tamamlayıcı olarak uygulanmaktadır. Ayrıca, bu tedavi başta ağrı olmak üzere kansere bağlı gelişen bulguları ortadan kaldırmada oldukça etkilidir. Bu yönüyle bu cihazı hastanemize kazandırmış olmakla bölgedeki tek ve en donanımlı kanser merkezi haline gelinmiştir" dedi. Başhekim Prof. Dr. Kurt, merkezin kazandırılmasında en büyük desteği veren Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ile Rektör yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, Radyasyon onkolojisi Anabilim Dalı Prof. Dr. Ömür Karakoyun Çelik ve hastane müdür yardımcısı Ramazan Çınar ile cihazın kurulmasına destek veren firma yetkililerine teşekkür etti.

DÜNYA STANDARTLARINDA TEDAVİ

Hasta kabul etmeye başlayan merkezin başında bulunan Radyasyon onkolojisi Anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Ömür Karakoyun Çelik ise güçlü akademik kadrosu ile dünya standartlarındaki fiziki koşullarda, güler yüzlü hizmet ekibiyle Manisa ve bölgedeki hastalara hak ettikleri kaliteli kanser tedavisi hizmetini verebilmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Merkezde son teknoloji cihazlarının bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Karakoyun Çelik, "Kanser tedavisinin en önemli ayağı olan radyoterapinin etkinliği ve oluşturduğu yan etkiler kullanılan cihazların teknolojisi ile yakın ilişkilidir. Modern cihazlar ile yapılan ışın tedavileri yan etkileri azaltmaktadır. Dolayısıyla, modern cihazlar radyasyonun normal dokular üzerindeki zararlı etkilerini azaltırken tümörlü bölgeye daha yüksek doz ışın verilmesine olanak sağlamaktadır. Kliniğimizde kullanılan ışın cihazı ve tedavi planlama sistemi teknolojik olarak üretilen en son model sitemdir. Kanser hastalarımıza, kendi tümörü ve normal dokularına özel olarak planlanan yoğunluk ayarlı radyoterapi tekniği ile daha az yan etkisi olan ancak daha etkin tedaviler uygulayabileceğiz" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bölgenin En Donanımlı Kanser Kliniği Manisa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement