"Bu Sezonki Rekoltenin 227 Bin Ton Civarında Olması Gerekir" - Son Dakika
Son Dakika Logo

"Bu Sezonki Rekoltenin 227 Bin Ton Civarında Olması Gerekir"

"Bu Sezonki Rekoltenin 227 Bin Ton Civarında Olması Gerekir"
09.08.2012 12:21  Güncelleme: 12:18

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, kuru üzüm rekoltesinin bu sezon 227 bin ton olacağını öngördüklerini söyledi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, kuru üzüm rekoltesinin bu sezon 227 bin ton olacağını öngördüklerini söyledi.

Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir Ticaret Borsası organizesiyle, İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu, Manisa ve Alaşehir Ticaret Odaları temsilcilerinden oluşan rekolte tespit heyetinin açıkladığı rekolteyi esefle kınadığını söyledi.

Okur şöyle konuştu:

"Aynı kuruluşlar geçen yıl rekolteyi 269 bin ton olarak açıklamışlardı. Borsalarda tescil olunan rakam ise 245 bin ton oldu. Bu 245 bin tonun içinde devletin üzüm işletmelerine tanımış olduğu yüzde 7'lik fire hakkı var. Vergiden düşmek için tescil ettirdikleri bu oranı da düşerseniz rekolte 227 bin tona düşüyor. Bir önceki seneden gelen 15 bin ton civarında stoğu da düşerseniz rekolte 212 bin tona düşer. Bu miktarın üzerine yüzde 6,6 üretim artışı eklendiğinde bu sezonki rekoltenin 227 bin ton civarında olması gerekir.

Heyetimize rekolte araştırması yaptırıyoruz. Önümüzdeki haftanın ortasında çalışmalarımızı bitireceğiz, biz de kamuoyuna ve basına rekolte tahminimizi ve maliyet fiyatlarını deklare edeceğiz. Bunların bu şekilde yapılması hem üreticinin alın terini heba eder, hem de ülke ekonomisine büyük zararlar getirir."

Muhabir: Muammer Kökçüoğlu/ Binnaz Ersoy

Yayıncı: Ramazan Ercan - MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Bu Sezonki Rekoltenin 227 Bin Ton Civarında Olması Gerekir' - Son Dakika


Advertisement