Buca'da 23 Nisan'a Coşkulu Kutlama - Son Dakika
Yerel

Buca'da 23 Nisan'a Coşkulu Kutlama

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Buca’da coşkuyla kutlandı.

23.04.2022 17:49  Güncelleme: 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Buca'da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Buca Kaymakamlığı ile birlikte Demokrasi Meydanı'nda çelenk sunma töreniyle başladı. Resmi tören, 23 Nisan İlkokulu'ndaki etkinliklerle sürdü.

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, daha sonra makamını 30 Ağustos İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Asya İpek'e devretti.

COŞKU ZİRVEYE TAŞINDI

Işılay Saygın Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere Çınar Anaokulu öğrencilerinin bando eşliğindeki korteji renk kattı. Yarı zamanlı okul öncesi eğitim merkezinin minik öğrencileri, şenlikte günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudu, şarkılar söyledi, jimnastik gösterileri yaptı. Meydanda kurulan oyun parkurlarında ve 12 D Film Aracı'nda çocuklar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Yetenek atölyeleri ve çeşitli çocuk yarışmaları da çocuklara gün boyu birbirinden keyifli dakikalar yaşattı.

"CUMHURİYETİN MİHENK TAŞI"

Şenlikte çocuklara seslenen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, "Sizler cumhuriyetin teminatısınız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin mihenk taşı olan bu güzel günü sizlere armağan etti. İnşallah bundan sonra bütün günleriniz bugünkü gibi neşeli ve bayram tadında geçer" diye konuştu.

HAFTAYA YAYILDI

Buca Belediyesi'nin 23 Nisan Çocuk Şenliği öncesindeki etkinlikleri de miniklerden yoğun ilgi gördü. Hafta boyu devam eden etkinliklerde belediyenin yarı zamanlı ücretsiz okul öncesi eğitim merkezlerindeki kukla gösterileri, köyler belgesindeki Yıldızlar, Belenbaşı ve Kırklar mahallelerinde Tiyatro Toprağın'ın "Zeliş Parkta" adlı çocuk oyunu gösterisi ile devam etti.

MİNİKLERDEN İŞARET DİLİYLE İSTİKLAL MARŞI

Çınar Anaokulu öğrencileri ise hazırladıkları 23 Nisan gösterileriyle izleyenlerden büyük alkış aldı. İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okuyan minikler, ritim, dans ve jimnastik gösterileri ile yeteneklerini sergileme olanağı buldu.

Buca\'da 23 Nisan\'a Coşkulu Kutlama
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Buca'da 23 Nisan'a Coşkulu Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement