Bucak'ta İlk İş Fırsatları Zirvesi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Bucak'ta İlk İş Fırsatları Zirvesi Yapıldı

Bucak'ta ilk kez İş Fırsatları Zirvesi düzenlendi.

24.05.2011 18:44

Bucak'ta ilk kez İş Fırsatları Zirvesi düzenlendi.

BAKA, Akdeniz Üniversitesi Girişimcilik ve İş Geliştirme Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKGİM), Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen zirveye MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı, Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Kaymakamı Hacıbektaşoğlu, yaptığı konuşmada, Bucak'ın 150'ye yakın fabrikanın faaliyet gösterdiği, yaklaşık 7 bine yakın aktif sigortalının çalıştığı bir ilçe olduğunu anlattı.

Avrupa'nın en büyük çimento fabrikasının Bucak'ta bulunduğuna dikkati çeken Hacıbektaşoğlu, her gün 300 tırın 15 bin ton çimentoyu Antalya'ya taşıdığını ifade etti. Hacıbektaşoğlu, Türkiye'nin en büyük mermer ihracatlarından bazılarının Bucak'ta bulunduğunu belirterek, "Bucaklı girişimci çok çalışkandır. Bucaklı aynı zamanda çok lüks yaşamaz, ayağını yorganına göre uzatır" dedi.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçı ise, eğitim kurumlarında bazen "pilav günleri" düzenlendiğini, kendisinin ise bu tür etkinlikleri "helva günü" diye nitelendirdiğini söyledi. Saatçı, "Çünkü işveren burada, işçi burada, öğrenci burada, üniversite burada, yani un, şeker, su burada. Helva yapmaya geldik, kazanın kulpundan tutan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Dalgar, İş Fırsatları Zirvesi'nin bu yıl ilk kez yapıldığını, firmaların iş arayan öğrencilerin ayağına kadar geldiğini anlattı. Üniversiteler ile sanayi arasında uyumsuzluk olduğunu savunan Dalgar, "Bu uyumsuzluğu giderebilmek için sanayi, işveren ne bekliyor düşüncesinden yola çıkarak bu tür bir organizasyon yaptık. Bu organizasyonun asıl amacı beyin avcılığıdır. Okulumuzda okuyan öğrencileri ileriki günlerde firmalarda çalıştırabilmek için firmalar tarafından aradıkları sıfatlı öğrencileri tespit etmektedirler" dedi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ise, büyük başarıların ilk adımlarla başladığını, Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulunun Türkiye'de böyle bir organizasyonu gerçekleştiren ilk meslek yüksekokulu olduğunu söyledi.

- BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bucak'ta İlk İş Fırsatları Zirvesi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement