Burhaniye Belediye Meclisi'nde Deprem Riskine Karşı Bir Dizi Karar Alındı - Son Dakika
Yerel

Burhaniye Belediye Meclisi'nde Deprem Riskine Karşı Bir Dizi Karar Alındı

Burhaniye Belediye Meclisi\'nde Deprem Riskine Karşı Bir Dizi Karar Alındı

Burhaniye Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantısında, ilçede olası bir depreme karşı alınacak önlemler görüşüldü. Toplantıda, Edremit Körfezi’ndeki fayların deprem üretme potansiyeline sahip olması nedeniyle deprem riskine karşı ilçe genelinde bulunan yapı stokunun gözden geçirilmesi, riskli bölgelerin belirlenmesi, alınacak önlemler ve yurttaşların bilinçlendirilmesi ile ilgili bir dizi karar alındı.

03.03.2023 16:53  Güncelleme: 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burhaniye Belediye Meclisi'nin mart ayı toplantısında, ilçede olası bir depreme karşı alınacak önlemler görüşüldü. Toplantıda, Edremit Körfezi'ndeki fayların deprem üretme potansiyeline sahip olması nedeniyle deprem riskine karşı ilçe genelinde bulunan yapı stokunun gözden geçirilmesi, riskli bölgelerin belirlenmesi, alınacak önlemler ve yurttaşların bilinçlendirilmesi ile ilgili bir dizi karar alındı.

Birinci birleşim için 1 Mart'ta toplanan mecliste alınan kararlarla Deprem ve Doğal Afet Komisyonu, İmar Komisyonu, Plan Bütçe Komisyonu'na havale edilen 'depreme dayanıklı yapılaşma' ile ilgili maddelerin komisyonlarca önerileri, bugün yapılan ikinci birleşimde görüşülerek oylamaya sunuldu.

OLASI BİR DEPREME KARŞI BİR DİZİ ÖNLEM ALINDI

Toplantıda; yapı yüksekliği iki katı geçen yapılarda derin kirişli plak çözümler yapılması, ilçe genelinde yapıların tamamında düşük döşeme uygulamasının yapılmaması, düşey taşıyıcı sistemleri dörtte bir oranında deprem perdesi olarak çözümlenmesi, asansör sisteminin temel betonunda yırtık oluşturmadan yapılması, çatı aralarında dikey taşıyıcı sistemlerin çatıya kadar çıkması, tüm yapılarda çatıların dört yöne eğimli veya düz teras şeklinde uygulanması, bütün kat döşemelerinde kolonlar, kirişler ile kesintisiz olarak birbirine bağlı olması, zemin katlarda asma kat olan projelerin komisyon çalışmaları tamamlanıncaya kadar ruhsat işlemlerinin durdurulması ve başlanmamış projelerinin inşaat çalışmalarının başlatılmaması oy birliğiyle kabul edildi.

Ören Yolu Enver Güreli Caddesi'nde dört ve beş katlı yapılaşmanın bulunduğu alanda, zeminsel tedbirlerin daha üst seviyelere çıkarılması için uygun zemin iyileştirme metotlarından jet grout, fore kazıktan en az birinin uygulanarak proje ve uygulama çalışmalarına devam ettirilmesine, zemin tespitleri için geoteknik raporu şartı aranması ve projeyle ilgili tüm verilerin dijital ortamda belediye arşivine alınmasına ise oy birliği ile karar verildi.

YAPILARIN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN YAPILACAK ÇALIŞMALARDA BELEDİYE ÜCRET ALMAYACAK

Burhaniye'deki binalarda yapılacak ve belediyece onaylanan güçlendirme projelerinde tadilat ruhsat harcı ve diğer ücretlerin alınmaması ilgili madde de meclisten oybirliği ile geçti. Böylelikle; mevcut evlerini güçlendirmek isteyen yurttaşları teşvik etmek amacıyla harç ve diğer ödemeler alınmayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, "Biz bu bölgede inşaatları geçici olarak durdurmuştuk fakat hiçbir vatandaşımız endişe etmesin. Bu inşaatların hepsi deprem yönetmeliğine göre ve belediyemiz tarafından denetimleri yapılmış inşaatlar. Biz sadece ülkemizde yaşanan büyük depremlerden sonra bu konuda daha da dikkatli olmamız gerekliliğiyle zemin iyileştirme gibi bazı zorunluklar getiriyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Burhaniye Belediye Meclisi'nde Deprem Riskine Karşı Bir Dizi Karar Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement