Bursalı Şairler Mehmet Akif'i Andı - Son Dakika
Yerel

Bursalı Şairler Mehmet Akif'i Andı

Bursalı Şairler Mehmet Akif\'i Andı

Bursa Kent Konseyi Şairler Yazarlar Çalışma Grubu üyesi şairler, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u ölüm yıl dönümünde andı.

20.01.2014 11:14  Güncelleme: 11:25

Bursa Kent Konseyi (BKK) Şairler Yazarlar Çalışma Grubu üyesi şairler, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u ölüm yıldönümünde andı.

Bursa'da şair ve yazarları buluşturarak şehrin kültürel hayatına katkıda bulunan BKK Şairler Yazarlar Çalışma Grubu, Mehmet Akif Ersoy'u ölümünün 77. yıldönümünde. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan BKK Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu, Anadolu'ya mal olmuş değerli insanları şiirlerle anmaktan çok yaşadıklarını anlamaya çalıştıklarını söyledi. Anbarcıoğlu, "Tarih içindeki değerlerini hatırlamak, anmak, anlatmak ve anlamaya çalışmak bir milletin en büyük vicdan borcudur. Artık yüreklerimiz Mehmet Akif gibi sağlam duruşlu şahsiyetleri zor yetiştiriyor. Adam gibi adamlar yetiştiren medeniyetimizi daha iyi tahlil etmeye ihtiyacımız var. O yüksek medeniyeti çağa taşımaya mecburuz. Aksi takdirde çorak yürekler yetiştirmek zorunda kalırız. Hal böyle olunca doğru düzgün şiirler de ortaya çıkmaz. Şiir önce yürekte başlar. Mehmet Akif de Allah sevgisi, Peygamber sevgisi, vatan, millet sevgisi iç içeydi" dedi.

Şair Ömer Ekinci Micingirt ise, 'Mehmet Akif Ersoy'un bilinmeyen yönlerini anlattı. Mehmet Akif'i tanıyanların hatıralarını nakleden Micingirt, Akif'in karşılaştığı en ağır suçlamanın, batı medeniyeti 'tükürün bu medeniyetin yüzüne' dediğinde geri kafalı olarak tenkit edilmesi olduğunu dile getirdi.

Daha sonra şairler kendi yazdıkları şiirleri ve Mehmet Akif Ersoy'a ait eserleri seslendirdi. Gönül Aydemir Adıgüzel'in sunuculuğunu yaptığı programda, Hamiyet Annaç Akyıldız, Selçuk Öden, Muhittin Laçin, Vahdettin Işıldak, Emin Zeybek, Turgut Tüfekçibaşı, Yasin Ballı, Sadık Şenkaya, Burhan Aksu ve Nuran Bağlamaç şiirler okudu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bursalı Şairler Mehmet Akif'i Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement