Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Yerel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74.yılında Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da tören düzenlendi.

10.11.2012 12:40

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yılında Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da tören düzenlendi.

Havuzbaşı'nda düzenlenen törende, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kamil Başoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saat 09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde devam eden anma etkinliğinde, Topçu Albay Murat Yıldırım, "Atatürk'ün Hayatı" konulu sunum yaptı.

Bu arada, CHP Erzurum İl Başkanı Şahin Cananoğlu, Havuzbaşı'ndaki törenin ardından, partisinin çelengini Atatürk Anıtı'na sundu.

Cananoğlu, kendilerinin anıta çelenk bırakılmasına izin verilmediğini öne sürerek, tepki gösterdi.

-Kars-

Kars Valisi Eyüp Tepe, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunan törene katılan vatandaşlar Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktı. Daha sonra Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonu'nda devam eden anma töreninde, 10. Yıl Nutku dinletildi.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk'ün biyografisi, Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya cevabı okundu. Tören, Atatürk oratoryosunun ardından Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerinden oluşan dinleti sunuldu.

-Ağrı-

Ağrı'da Abide Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda Şerife Bacı Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan anma programında, günün anlam ve önemini belirten "Atatürk'ün Kızları" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Günün anısına düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

-Ardahan-

Valilik binası önünde düzenlenen törene, Vali Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkan Vekili Yusuf Demirci ve diğer yetkililer katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, tören Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde devam etti. Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Ahmet Uyanıker, burada günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Program, şiirlerin okunması ve oratoryo ile son buldu.

-Iğdır-

Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen anma programında konuşan Piyade Binbaşı Hakan Bağbaba, Atatürk'ün ömrü boyunca Türk milletinin bağımsız ve uygar bir ulus haline getirmek için çalıştığını belirterek, "Bu büyük insanın yokluğunu yüreğimizde hissediyoruz. Birçok devlet adamı Atatürk'ün başarılarından bahsetmişlerdir. Atatürk çok yönlü bir insandı. İyi bir devlet planlayıcısı, iyi bir diplomat, örnek bir liderdi" dedi.

Program, öğrencilerin şiir okuması ve oratoryo gösterisiyle son buldu.

Muhabir: Ekip/ Zehra Melek Çat/ Ayşe Yıldız

Yayıncı: Murat Paksoy - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement