Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 75. yılı, Konya'nın Akşehir, Kulu, Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde de düzenlenen törenlerle anıldı.
Akşehir'deki anma programı, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na protokol ve siyasi parti temsilcilerinin çelenk sunmasıyla başladı. Saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Akşehir Kültür Merkezi'nde devam eden tören, Akşehir Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin sunumuyla sürdü. Program, Akşehir Belediyesi Fasıl Topluluğu eşliğinde Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmenlerinden oluşan koronun, Atatürk'ün sevdiği türkü ve marşları söylemesiyle sona erdi.
Ereğli
Ereğli'deki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Program, Ereğli Kültür ve Spor Merkezi'nde düzenlenen anma günü programıyla devam etti. Kız Meslek Lisesi Müdürü Saim İlçin, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün fikirleri, yaşamı ve eserleriyle değerinin her gün biraz daha artan bir önder olarak minnetle anıldığını söyledi.
İlçin, engin ileri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem ve düşüncelerindeki evrensel boyutun, Atatürk'ü dünyanın en itibarlı liderlerinden biri haline getirdiğini ifade etti.
Program, hafta dolayısıyla düzenlenen ilkokullar arası şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
Törene, Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ülker Garip, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Emniyet Müdürü Yücel Kaya, Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Bilal Çavuşoğlu, siyasi parti temsilcileriyle resmi daire müdürleri katıldı.
Kulu
Kulu'daki anma programı, Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Kulu Belediyesi çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Anma programı, Merkez İlköğretim Okulu'nda devam etti. Töreni, Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mikail Arıkan, Belediye Başkanı Ahmet Yıldız ,Emniyet Müdürü Mustafa Yetiş ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
- Halkapınar
Halkapınar'da, Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 75. yılı, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle anıldı. Törene, Halkapınar Kaymakamı Mehmet Kocabey, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Tarık Özel, Belediye Başkanı Fatih Şentürk, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. - Konya
Son Dakika › Yerel › Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?