Büyükşehir Belediye Zabıtası Ramazan'a Hazır - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Zabıtası Ramazan'a Hazır

Büyükşehir Belediye Zabıtası Ramazan\'a Hazır

Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, yaklaşan Ramazan Ayı’nda yaşanması muhtemel aksaklıklar ve alınması gereken tedbirleri tamamlayarak, Ramazan ayına hazır olduğunu gösterdi.

26.06.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, yaklaşan Ramazan Ayı'nda yaşanması muhtemel aksaklıklar ve alınması gereken tedbirleri tamamlayarak, Ramazan ayına hazır olduğunu gösterdi. Manisalı vatandaşların, Ramazan Ayı'nı rahat ve huzurlu geçirmesi için Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nın özenle çalıştığını ifade eden İra, "Manisalı vatandaşların ekmek ve ramazan pidesi alacakları fırınlarda ve iftarlarını açacakları lokantalarda daire başkanlığımız denetimlerini büyük titizlikle sürdürüyor. Başta hijyen kuralları olmak üzere, üretimde kullanılan malzemelerin son kullanma tarihlerinin geçip geçmediğine dikkat ediyorlar" dedi.

Ramazan Ayı'nda vatandaşın huzuru ve sağlığı açısından alınması gereken tedbirlerin yanı sıra, başta gıda denetimleri olmak üzere şehrin genel hizmetlerinde bütünlüğün sağlanması konularında tüm önlemleri alan Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Ramazan Ayı'na hazır bir şekilde giriyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Aydoğan İra, daire başkanlığına bağlı şube müdürleri ve idari personel ile Manisalı vatandaşın Ramazan Ayı'nı huzurlu geçirebilmeleri amacıyla gerekli istişarelerin yapıldığını ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak, bizim ana caddeler, ana bulvarlar üzerinde işgaliye açısından sorun oluşturabilecek bölgelere ekiplerimizi yerleştirdik. Ramazan Ayı boyunca Çaybaşı Dere Boyu'na kurulacak stantlarda da zabıta görevlilerimiz yer alacak. Bunun yanı sıra bir ay boyunca her akşam Niobe'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak etkinliklerde de özel güvenlik ve daire başkanlığımıza bağlı zabıta memurları, görev alacak" dedi.

Ramazan Ayı'nda uygulanması gereken kuralların yanı sıra esnaf ve vatandaşa yönelik hizmetlerin arttırıldığını ifade eden İra, "Zabıta Daire Başkanlığımıza bağlı ekipler, Manisalı vatandaşların ekmek ve ramazan pidesi alacakları fırınlarda ve iftarlarını açacakları lokantalarda denetimlerini büyük titizlikle sürdürüyor. Başta hijyen kuralları olmak üzere üretimde kullanılan malzemelerin son kullanma tarihlerinin geçip geçmediğine dikkat ediyorlar. Vatandaşlarımız bu konularda yaşadıkları bir sorunla ilgili 153 veya 23 116 62 numaralı zabıta şikayet hattını aradıklarında en yakın ekibimiz gerekli müdahaleyi yapacaklardır. Halkımızın, Ramazan Ayı'nı rahat ve huzurlu geçirmesi temennisiyle özenle çalışıyoruz" dedi.

Ramazan Ayı boyunca Manisalıların, Zabıta Daire Başkanlığı tarafından atılacak top ile oruçlarını açacağını ifade eden İra, "Ramazan Ayı'nda sahur topunu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından atılacak. İftarda ise Zabıta Daire Başkanlığımız tarafından atılacak top ile Manisalı vatandaşlar oruçlarını açacak" dedi.

Haksız kazanç sağlayan seyyar satıcıların önlenebilmesi amacıyla denetimleri arttırdıklarını da ifade eden İra, "Zabıta Daire Başkanlığı olarak, yaz aylarının gelmesi ile birlikte artan seyyar satıcılarla mücadeleye hız verdik. Seyyar satıcılar şehir içerisinde kayıtlı olan manav esnafımızı etkilemektedir. Haksız kazanç sağlayan seyyar satıcılara cezai işlem uygulayarak, vergisini ödeyen esnafa karşı korumaya sağlıyoruz. Kayıtsız, vergisiz işletmelerin önlenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü burası bir şehir" dedi.

Manisalı vatandaşın memnuniyeti amacıyla kaldırımları işgal eden esnafa gerekli uyarıları sık sık yaptıklarını ifade eden İra, "Kaldırımlar yaya vatandaşlarımızın kullanımı içindir. Sonuçta kaldırımı işgal eden esnaf vatandaşımız da yaya. İşyerinden eve giderken, kaldırımı kullanıyor. Herkes birbirine karşı saygı göstermek zorunda. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, artık vatandaşlarımız çarşı merkezlerinde gezerken kaldırım işgali nedeniyle zorlanıyor. Bu konuda esnaflarımızdan biraz sağduyu bekliyoruz. Vatandaşlarımızın memnuniyeti için gerekli uyarılara uymayan esnaflarımıza, kanunun bize verdiği yetki doğrultusunda cezai işlem uygulanacaktır" dedi.

İlçe belediyeler ile yapılacak çalışmalar için, ilçe zabıta müdürlükleri ile iletişim halinde olduklarını da ifade eden İra, "Manisa'nın, büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte hizmet ağını il geneline yayan Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde, Zabıta Daire Başkanlığımız olarak il genelinde yapılacak olan hizmetler için ilçe belediyeler ile iletişim halindeyiz. En yakın sürede ilçe belediyelerinin Zabıta Müdürlükleri ile bir toplantı yaparak, daire başkanlığımız tarafından yapılacak çalışmalar hakkında görüşeceğiz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Zabıtası Ramazan'a Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement