Büyükşehir Olma Sürecinde Manisa Paneli Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Olma Sürecinde Manisa Paneli Düzenledi

Büyükşehir Olma Sürecinde Manisa Paneli Düzenledi

TÜİK Manisa Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Olma Sürecinde Manisa ve Sosyo-Ekonomik Göstergeler konulu panel düzenlendi.

25.04.2013 16:03  Güncelleme: 16:08

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğü tarafından, Dünya İstatistik Günü etkinlikleri kapsamında "Büyükşehir Olma Sürecinde Manisa ve Sosyo-Ekonomik Göstergeler" konulu panel düzenlendi.

Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, CBÜ Rektör Yardımcısı Süheyla Sürücüoğlu, Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, TÜİK Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, öğretim görevlileri ve daire müdürleri katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜİK Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol, demokrasi kültürünü yakalamış olan toplumların istatistiki verilerin oldukça önemli yer tuttuğunu belirterek, "Doğru karar almanın te yolu gerçek istatistiklerdir. Eldeki veriler gerçek değilse eldeki veriler sağlıklı değilse doğru karar alınamaz. Doğru karar alınamadığı için de problemlere kalıcı çözümler üretilemez. İstatistik, geçmişi anlamanın bugünü yönetmenin ve geleceği planlamanın anahtarıdır. Verileri toplayabilmek ve derlemek kolay iş değildir. Bizler bir yıl içinde bazen il merkezinde bazen ilçede bazen de ulaşımı çok zor olan bir köyde birçok görüşme yapıyoruz. Bu görüşmelerde ülkemizin ekonomik, sosyal, kültürel ve coğrafi farklılıklarından dolayı birçok zorluk yaşamaktayız. Bazen yolda kalırız bazen kapılar yüzümüze kapanır ama hiç bir zaman işimizi aksatmayız." dedi. Dr. Akyol'un ardından konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise doğru karar almanın doğru bilgiden geçtiğini belirterek, "Bilmediğiniz veriler üzerinden nasıl planlama yapabilirsiniz? Seneye kaç öğrenci okula başlayacak? Kaç derslik gerekli? Manisa'da en çok rastlanan hastalıklar neler? Bu veriler olmadan sağlıklı bir planlama yapılamaz. İstatistik de hava su gibi kaybedince değeri anlaşılan bir bilim. İstatistik olmadan ekonomi dersi bile olmaz." şeklinde kaydetti.

Konuşmaların ardından CBÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen, CBÜ İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Birol Kovancılar, CBÜ İşletme Fakültesi Dekanı Doğan Uysal ve TUİK Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol tarafından katılanlara "Büyükşehir Olma Sürecinde Manisa ve Sosyo-Ekonomik Göstergeler" konulu panel anlatıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Olma Sürecinde Manisa Paneli Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement