Büyükşehir Tarihine Sahip Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Tarihine Sahip Çıkıyor

Büyükşehir Tarihine Sahip Çıkıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında, Gölmarmara ilçesindeki Halime Hatun Kervansarayının restorasyonunun yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

15.07.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında, Gölmarmara ilçesindeki Halime Hatun Kervansarayının restorasyonunun yapılması oy birliğiyle kabul edildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihine sahip çıktığını belirterek, "Büyükşehir Belediyesi ile tarihi canlandıracağız. Yapılacak restorasyon çalışmaları ile bir eseri daha gün yüzüne çıkaracağız" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Temmuz ayı meclis toplantısı, Meclis Salonunun tadilatta olması nedeniyle Kültür Merkezi Lale Salonu'nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığındaki toplantıya, AK Parti'den istifa eden Orkun Şıktaşlı bağımsız olarak katıldı. Başkan Ergün, toplantı öncesinde meclis üyelerinin Ramazan Bayramını kutladı. Toplantıda Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, meclis üyelerine Gördes'in ünlü tatlısı Gelin Kızı tatlısını ikram etti. Ayrıca Gölmarmara ilçesinde yetiştirilen kavun ve karpuzlar da meclis salonunu renklendirdi. Başkan Ergün, Gölmarmara'dan gelen karpuz, kavun ve Gördes'ten gelen Gelin Kızı tatlısı nedeniyle teşekkür etti.

MANİSA'YA KAZAK KARDEŞ ŞEHİR

Meclis toplantısında Kazakistan'ın Oral şehri ile Manisa'nın kardeş şehir olması konusu da görüşüldü. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, "Kazakistan Büyükelçiliği ve Oral şehrinin yetkililerinin kardeş şehir olma talebi vardı. Manisa ile Kazakistan oral şehri arasında kardeşlik köprüsü kurulmuş olacak" dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün' yeni kardeş şehrin hayırlı olmasını diledi.

HALİME HATUN KERVANSARAYI RESTORE EDİLECEK

Büyükşehir meclis toplantısında Manisa tarihi açısından önemli olan Gölmarmara Halime Hatun Kervansarayının restore edilmesi kararı da alındı. Başkan Ergün, Büyükşehir Belediyesi'nin tarihine sahip çıktığını belirterek, "Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait Gölmarmara'da bulunun halime hatun kervansarayı restorasyonu söz konusu. İnşallah orada eski tarihi canlandıracağız. Gölmarmara'da bir eseri daha hayata geçireceğiz" dedi. Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz'de Halime Hatun Kervansarayının tarihini anlattı. Öz, kervansarayın tarihi önemine dikkat çekerek, yapılacak restorasyonun ardından tarihin canlanacağını ifade etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Tarihine Sahip Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement