Çadır Kentte Kadın Meclisi Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Çadır Kentte Kadın Meclisi Kuruldu

Çadır Kentte Kadın Meclisi Kuruldu

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde ikamet eden Suriyeli mülteci kadınlara yönelik, daha kaliteli hizmet suna bilmek için Kadın Meclisi Birimi kuruldu.

27.12.2013 21:13

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde ikamet eden Suriyeli mülteci kadınlara yönelik, daha kaliteli hizmet suna bilmek için Kadın Meclisi Birimi kuruldu.

Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı ülkelerinden göç edip Türkiye'ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli mülteci kadınlara hizmetlerin kalitesini artırmak amacı ile çadır kentte Kadın Meclisi birimi çalışmalarına başladı. Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde kurulan Kadın Meclisi birimi başlıca; toplum sorunları, sağlık, spor, temizlik ve bakım, din eğitimi, eğitim ve öğretim, basın ve halkla ilişkiler, dul ve şehit aileleri, kadın sekretarya ve proje ofisi birimlerinden oluşuyor. Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde kurulan kadın meclisi birimi, çadır kentte yaşayan Suriyeli bayanları genel anlamda bilinçlendirmek ve hayata tutunmalarını sağlamak için bilinçlendirmeye faaliyetlerine ağırlık verecek.

Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde kurulan Kadın Meclisi birimi çalışmaları ve amaçları konusunda açıklama yapan kamp müdür yardımcısı Bekir Engül, "Çadır kentimizde Kadın meclisi birimimizi toplum sorunları, sağlık, spor, temizlik ve bakım, din eğitimi, eğitim ve öğretim, basın ve halkla ilişkiler, dul ve şehit aileleri, kadın sekretarya ve proje ofisi birimlerinden oluşuyor. Çadır kentimizde yaklaşık olarak 16 bin bayan mevcut. Bu bayanların sorunlarını ve çözümünü en iyi kendileri bilir düsturundan yola çıkarak, böyle bir çalışma başlattık. Kadınlar yönelik projelerin hayata geçirmek için kadınların kendi aralarında örgütlenmesi ve düzenli bir hayata geçmesi için kadınların bilinçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Savaşın acı yüzünden sıyrılmak ve normal hayata sarılmak için bayanlara çok görevler düşmektedir. Toplumun bel kemiğini anneler oluşturuyor. Çünkü çocuğu eğiten, temizliğini üstlenen, beslenmesini sağlayan, anne şefkati ile hayata tutunmasını sağlayan ve erkeğine destek veren kadınlardır. Bu yüzden kadını ayakta tutmak ve hayatın merkezinde tutmak için kadınların desteklenmesi ve bilinçlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bunu da gerçekleştirmek için Akçakale Süleyman şah konaklama tesislerinde Kadın Meclisi birimini kurduk. İnşallah hayırlı çalışmalar imza atarız" dedi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çadır Kentte Kadın Meclisi Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement