Çalık Yedaş'ın Kızılcahamam Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Çalık Yedaş'ın Kızılcahamam Toplantısı

Çalık Yedaş\'ın Kızılcahamam Toplantısı

Çalık Holding'in Orta Karadeniz'de parlayan yıldız şirketi olarak enerji sektörünün liderliğine soyunan Çalık YEDAŞ, 2012 hedeflerini çalıştaya katılan 600 çalışanıyla birlikte Kızılcahamam'da yaptı.

05.03.2012 19:37

Çalık Holding'in Orta Karadeniz'de parlayan yıldız şirketi olarak enerji sektörünün liderliğine soyunan Çalık YEDAŞ, 2012 hedeflerini çalıştaya katılan 600 çalışanıyla birlikte Kızılcahamam'da yaptı. Yapılan elektronik ankette çarpıcı bir sonuç ortaya çıktı. 'Müşteri ilk sırada yer alırken, çalışanlar üçüncü sırada çıktı.

Samsun Ordu, Sinop, Amasya ve Çorum illerinin elektrik dağıtımını 29 Aralık 2010 tarihi itibariyle özelleştirme kapsamında yüklenen Çalık YEDAŞ, Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi'ni imzaladığı Kızılcahamam'da, çalıştaya katılan 600 çalışanıyla birlikte 'kesintisiz ve kaliteli enerji' ve müşteri memnuniyetinin 2012 yol haritasını oluşturdu. EFQM Mükemmellik Modeli'ni hedefine koyan Çalık YEDAŞ, şirketin kurumsal öncelikleri belirlendi.

Sorumluluk bölgesindeki illerde kesintisiz hizmeti sürdüren çalışanlarının dışında çalıştaya katılan çalışanıyla birlikte adeta kampa giren ve 'beyin fırtınası oluşturan' Çalık YEDAŞ'ın toplantısına TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik ve TEDAŞ üst düzey yetkilileri de katıldı. Elektrik dağıtım ve perakende satış sektöründe tüm tüketicilerine kaliteli ve kesintisiz hizmet sunmayı amaçlayan şirket, dağıtım alanındaki Samsun, Ordu, Çorum, Amasya, Sinop il ve ilçelerinde; müşteri memnuniyeti temelinde yenilikçi uluslararası bir kurumsal yapının sürdürülebilirliği ile ilgili 'ilke kararları' alırken, birinci yılın değerlendirilmesi yapıldı ve 2012 yılının hedefleri de masaya yatırıldı. 5 ilden de görevli personellerin dışında, 600 çalışanın katılımıyla gerçekleşen Kızılcahamam toplantısında çalışanların ve paydaş yüklenicilerin arasında 'yön birliği' değerlendirildi.

ELEKTRONİK ORTAMDA ANKET

Kızılcaham toplantısında önemli bir de anket uygulaması yapıldı. Özel bir şirket tarafından yürütülen anket çalışmasında 600 çalışana ayrı ayrı butonlar verilerek, elektronik ortamda iki dakikalık süre içinde anket sorularının yanıtlanması istenildi. 20 soru bulunan ankette, Çalık YEDAŞ çalışanlarının 'kurumsal önceliklerinin belirlenmesine çalışıldı'. Anket sonucunda ilginç bir tablo ortaya çıktı. Çalışanlar birinci önceliği müşteriye verirken, ikinci sıradaki önceliği ise üst yönetim ve hissedarlar olarak ortaya çıktı. Çalık YEDAŞ çalışanları 3 sırada çalışan memnuniyeti olarak kendilerine konum belirledi. Görsel şov 30 dakika içinde grafiklerle ekrana yansıtıldı.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) belirlenmesinde müşterilerin ilk sırada çıkmasının önemli olduğunu söyleyen Genel Müdür Nurettin Türkoğlu, "Arkadaşlarımızın bağımsız olarak katıldıkları bu ankette müşteri memnuniyetini ön plana çıkarması, verilen eğitimlerin yerini bulduğunu göstermektedir. Avrupa mükemmellik ödülüne giden yolda çok önemli bir adım attık" dedi.

ÇALIŞANLARIN 'GÖRÜŞLERİ DİNLENDİ'

ÇALIK YEDAŞ'ın geniş katılımlı toplantısında, özelleştirilmesinin ardından 'kaliteli ve kesintisiz' enerji için bir yıl içersinde yapmış olduğu çalışmalar, müşterilerinin düşünce ve algılarıyla ilgili gelişmeler de 'çalışanların görüş ve önerileriyle' çok yönlü olarak tartışılarak, Çalık Holding kurumsal yapısına uygun Kurumsal Sosyal Sorumluluk Haritası'nı oluşturdu. Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Çok başarılı bir çalıştay gerçekleştirdik. KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan'ın katılımıyla Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi'ni imzaladık. Mükemmelliğin temel kavramlarını kendi kurum ve kuruluşlarımızda benimseme ve yaşama geçirme konusunda kararlıyız. KalDer'le, Çalık Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., EFQM Mükemmellik Modeli'ni esas alarak öz değerlendirmeyi sürekli bir gelişim amacı olarak kullanmasını destekleyecek çalışmalarının ilk adımını atmış oldu. Ayrıca bu toplantımızda tüm çalışanlarımızın görüşlerini aldık. Bölgesel sorunları masaya yatırdık. Toplam kalite hedeflerinin içinde 600 çalışanımızla 'ortak akıl' oluşturduk. Çalışan ve müşteri memnuniyetimiz esas prensibimizdir. Tüm çalışanlarımız bu doğrultuda hizmet üretecek ve sektörün lideri olduğumuz gibi Avrupa Mükemmellik Ödülü'nü de şirketimize kazandıracağız. TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik ve KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan'a da çalıştayımıza katıldıkları için teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çalık Yedaş'ın Kızılcahamam Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement