Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika
Yerel

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kıyak: "Gözümüzün nuru, ailelerimizin neşesi ve toplumumuzun geleceği gençlerimize sahip çıkmalı, onlara değer vermeli, milli ve manevi değerlere bağlı hayat tarzı benimsemeleri için gerekli tedbirleri almalıyız"

17.10.2014 15:47

Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Camiler ve Din Görevlileri Haftası'na ilişkin, gözlerinin nuru, ailelerin neşesi ve toplumun geleceği gençlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Milli ve manevi değerlere bağlı hayat tarzı benimsemeleri için gerekli tedbirleri almalıyız" dedi.

Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerin meyve vermeye hazırlanan ağaç gibi olduğunu söyledi.

İlgi gösterilmesi durumunda güzel meyveler alınabileceğine işaret eden Kıyak, "Bu sebeple gözümüzün nuru, ailelerimizin neşesi ve toplumumuzun geleceği gençlerimize sahip çıkmalı, onlara değer vermeli, milli ve manevi değerlere bağlı hayat tarzı benimsemeleri için gerekli tedbirleri almalıyız" diye konuştu.

Kıyak, ailelerin başta kendi çocukları olmak üzere bütün gençleri camilere çağırması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Olgun davranış şekillerini kendilerine kazandırmalı, millet ve vatanımız için faydalı insan olmalarına gayret göstermeliyiz. Dini terbiye almış, milli geleneklerine bağlı insanların kendilerine ve başkalarına faydalı olacağı hiçbir zaman unutulmamalıdır. Gençliğin başıboş bırakılması, milli ve manevi değerlerden yoksun yetiştirilmesi, toplum için büyük sıkıntı doğuracaktır. Unutmayalım ki milli ve manevi değerlerden uzaklaşan gençlerin zararı, hem kendisine hem ailesine hem de bütün topluma olacaktır."

Camilerde gençlere yönelik sohbet programları hazırlanması gerektiğini ifade eden Kıyak, din eğitimi alan çocukların çeşitli hediyelerle ödüllendirilmesi gerektiğini anlattı.

Kıyak, "Yüce Rabbimin, iman, irfan ve güzel ahlakla, vatanına, milletine bağlı, geçmişten almış olduğu enerjisini geleceğe aktarabilen gençler yetiştirmeyi cümlemize nasip etmesini dilerim. Camiler Haftası, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlı olsun" şeklinde konuştu. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Camiler ve Din Görevlileri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement