Çan'da Cami Derneğinden Mahalle İftarı - Son Dakika
Yerel

Çan'da Cami Derneğinden Mahalle İftarı

Çan\'da Cami Derneğinden Mahalle İftarı

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Mevlana Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği iftar yemeği düzenledi.

18.07.2014 09:13  Güncelleme: 09:36

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Mevlana Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından iftar yemeği düzenlendi.

İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak'ın yapmış olduğu iftar duası ardından söz alan dernek yönetim kurulu üyesi Harun Kocatürk, "Mevlana Camii yaptırma ve yaşatma derneği olarak bu yıl 2.sini gerçekleştirmekte olduğumuz iftarımıza katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Mevlana camii yaptırma ve yaşatma derneği olarak mahallemize bir camii inşaa etme çalışmamız devam ediyor. Bu kapsamda bir yıllık özverili bir çalışma neticesinde camii yapmayı planladığımız alanın tapusunu derneğimiz adına teslim aldık. Şuan yapmayı planladığımız camiinin proje aşamasındayız. Özellikle iki yıldır mahallemizde kurulan çadır mescid ile mahallemizin birlik ve beraberliği artmış ve bunun bir göstergesi olarak da bu iftarlar tertiplenmeye başlamıştır. Bir kez daha emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, "Ramazan başı rahmet, ortası bereket ve sonu da cehennemden kurtuluş ayıdır. İnşallah Rabbim Ramazanda böyle istifade edenlerden eyler hepimizi. Geçen yıl burada gene iftarda bir araya gelmiştik ve o gün yaptığım konuşmada 'caminin imar sorununu çözüyoruz' dedik ve karşınıza verdiğimiz sözü tutmuş olarak çıkıyoruz. Burada ciddi bir dernek kuruldu. Buradan Mevlana Camii Yaşatma Derneğine çok teşekkür ediyorum. Onların bu işi takibi ile bu noktaya gelindi. İnşallah yakın bir zamanda bu mahalle güzel bir camiye sizlerin ve hayırseverlerin desteği ile belediyenin ve Kaymakam Bey'in önderliğinde kavuşmuş olacak. Herkes parasını, zekatını veriyor ama mesleğinin hakkını verenler var. Mimarımız Ramazan Durgun'a teşekkür ediyoruz. Proje aşamasında bize yardımcı olacak" dedi.

İftar yemeğine Çan İlçe Kaymakamı Nurettin Kakillioğlu, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, İl Genel Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Belediye Meclis Üyeleri, ÇLİ Müdürü Nizamettin Özmek, İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak, STK Başkan ve Yöneticileri ve İstiklal mahallesi sakinleri katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çan'da Cami Derneğinden Mahalle İftarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement