Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Koçarlı'da Açıldı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Koçarlı'da Açıldı

Çanakkale'de savaşan askerlere ait eşyalar, savaş malzemeleri, savaşa ait görsel dokümanlar ve anlatım tablolarının sergilendiği, Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Koçarlı'da açıldı.

02.12.2015 14:46

Çanakkale'de savaşan askerlere ait eşyalar, savaş malzemeleri, savaşa ait görsel dokümanlar ve anlatım tablolarının sergilendiği, Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Koçarlı'da açıldı.

Müzenin koordinatörü Cengiz Yürükaslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, gezici müzeyi 4 yıldır Türkiye çapında gezdirdiklerini belirtti.

Koçarlı'ya ilk kez geldiklerini, daha sonra Kuşadası ve Didim'e gideceklerini dile getiren Yürükaslan, "4 yılda 168 şehir, ilçe ve beldeyi dolaştık. Yüz binlerce vatandaşın müzeyi görmesini sağladık. 100 yıllık tarihi canlandıran eserlerle halka Çanakkale şuurunu aşılamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan sergide yer alan eserler vatandaşlara tanıtılarak Çanakkale Savaşı'yla ilgili bilgiler verildi.

Sergiyi gezen Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, özellikle Koçarlılı şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu temsili şehitlikten çok etkilendiğini vurgulayarak müzenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, Koçarlı'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement