Çanakkale Gezici Müze Tırı Manisa'da - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Gezici Müze Tırı Manisa'da

Çanakkale Gezici Müze Tırı Manisa\'da

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün organizasyonu ile “Şehitler Diyarından Anadolu'ya” sloganıyla başlayan ve Türk Milleti’nin eşsiz kahramanlıkları ile dolu Çanakkale mücadelesinde kullanılan askeri malzemelerin sergilendiği “Gezici Müze” Manisa’da ziyarete açıldı.

09.06.2014 17:08

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün organizasyonu ile "Şehitler Diyarından Anadolu'ya" sloganıyla başlayan ve Türk Milleti'nin eşsiz kahramanlıkları ile dolu Çanakkale mücadelesinde kullanılan askeri malzemelerin sergilendiği "Gezici Müze" Manisa'da ziyarete açıldı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen gezici müzenin açılışına, Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü İzmir İl Müdürü Deniz Dev, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ile daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vali Vekili Yalınalp, "Tarihi olmayan milletlerin, hafızası bulunmayan milletlerin, tarihini hatırlamayan milletlerin geleceği olamaz. Tarihimizde biz bu ülkenin her karış toprağının hangi bedellerle vatan edinildiğini şimdiki ve gelecek kuşakların beyinlerine kazımalıyız ve asla unutmamalıyız. Hangi birlik ve beraberlik içerisinde, hangi dayanışma içerisinde, hangi fedakarlıklar içerisinde kurtuluş mücadelemizi kazandığımızı her gün cümle cümle, kelime kelime bu kuşaklara aktarmalıyız. Birliğimizi ve beraberliğimizi, tarih şuurumuzu diri tutmalıyız, akıllarda tutmalıyız ve bu gençlerimize aktarmalıyız ki, geleceğimizden asla endişe duymayalım. Bu büyük milletin mücadelesini sadece kendi ülkemizde değil, mazlum milletlere örnek olması için tüm dünyaya da duyurmalıyız diye düşünüyorum. Bu amaçla bu güzel hizmeti gerçekleştiren Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğüne, İzmir Şube Müdürlüğü nezdinde çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gezici müzenin açılış kurdelesi, Vali Vekili Necmettin Yalınalp ve beraberindeki protokol mensupları tarafından kesilerek müze ziyarete açıldı.

Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümünde milli birlik ve beraberliği vurgulamak, tarih bilincinin Türkiye genelinde yerleştirilmesini sağlamak amacıyla Batman'dan yola çıkan ve gittiği yerlerde büyük ilgi gören 'BYEGM Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi' şimdiye kadar 30 ili ziyaret etmiş ve 2014 yılı sonu itibariyle 60 ili gezmesi planlanıyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda ücretsiz olarak halkın ziyaretine açık olacak. Gezici Müze, 15 Haziran 2014 tarihine kadar Manisa'da kalacaktır. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Gezici Müze Tırı Manisa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement