Çankaya Belediyesi'nden Yepyeni Projeler - Son Dakika
Yerel

Çankaya Belediyesi'nden Yepyeni Projeler

İki yıllık çalışma dönemini tamamlayan Çankaya Belediyesi, üçüncü yıl projeleri için çalışmalara başladı.

23.05.2016 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki yıllık çalışma dönemini tamamlayan Çankaya Belediyesi, üçüncü yıl projeleri için çalışmalara başladı.

Üçüncü yılına büyük yatırımlarla giren Çankaya Belediyesi yakın zamanda Mustafa Kemal Mahallesi'nde bin 500 kişilik dev bir kültür merkezinin, Fikret Otyam Sanat Merkezi'nin temelini atacak ve Yılmaz Güney Sahnesi'ni yeniden yapacak.

Çankaya Belediyesi, 6 Çankaya Evi, 5 yeni kreş, 6 pazar yeri, 3 yüzme havuzu ve buz pateni salonu ve 22 yeni park yapacak. 50 parkta da yenileme çalışması gerçekleştirecek belediye, çalışmalarında kullandığı beton, beton malzemeleri ve asfalt gibi yapı malzemelerinin üretimi için de Alacaatlı'da yapımı devam eden dev bir tesisi hizmete sunacak.

Çağdaş Sanatlar Merkezi, Galeri Kara, Galeri Çankaya'dan sonra Çankayalılar dev bir kültür merkezine kavuşacak. Mustafa Kemal Mahallesi'nde 22 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek kültür merkezi, bin ve 500 kişilik iki ayrı salondan oluşacak. Kültür merkezi tamamlandığında en iyi akustik salona sahip sanat merkezlerinden biri olacak. Yıldızevler Mahallesi'nde ise Fikret Otyam Sanat Merkezi bin 745 metrekare alan üzerinde yapılacak ve içerisinde sanat atölyelerinin, sergi salonlarının yer alacağı üç kattan oluşacak. Yılmaz Güney Sahnesi'ni yıkan Belediye, 300 kişi kapasiteli modern bir bina inşa edecek.

YENİ ÇANKAYA EVLERİ GELİYOR

Hobi ve meslek kurslarının yer aldığı Çankaya Evlerinin sayısı ise artacak. Esat, Bayraktar, Yüzüncü Yıl, Emek, Dikmen ve Oran bölgelerinde hizmete girecek olan Çankaya Evleri, modern ve konforlu bir yapı olarak hizmet verecek.

KREŞ VE ÇANKAYA HALK KART

Türkiye'de yerel yönetim düzeyinde en büyük kreş hizmeti veren Çankaya Belediyesi'nin yeni projeleri arasında 5 yeni kreş de var. Hala bin 500 çocuğun eğitim aldığı gündüz bakım evleri, Ata, Çamlıtepe, Zafertepe, Yıldızevler ve Mutlukent Mahallelerinde de hizmet verecek.

Çankaya Belediyesi, desteğe ihtiyacı olan ailelere, anlaşma yapılan bir markette alışveriş imkanı sağlayarak Çankaya Halk Kart kullanımını da hayata geçirecek. Temel ihtiyaçların karşılanabileceği Çankaya Halk Kart, ailede kadına verilecek. 2016 yılında Çankaya Halk Kart ile 2 bin aileye ulaşılması hedefleniyor.

YÜZME HAVUZLARI VE SPOR ALANLARI

Çankaya Belediyesi'nin projelerinden biri de yüzme havuzları. İlk etapta Birlik Mahallesi'nde yapılacak yüzme havuzunun ardından Çiğdem Mahallesi ve Dikmen Bölgesi'ne de yüzme havuzları yapılacak. Alternatif spor alanlarını çoğaltmayı hedefleyen Belediye, Oran Semti'ne de buz pateni salonu inşa edecek. Spor Toto Teşkilatı işbirliği yapan Çankaya Belediyesi Yaşamkent-1, Yaşamkent-2'de ve Yıldızevler ile Ahmet Taner Kışlalı Mahallelerinde, içerisinde fitness alanı, koşu yolu, futbol, voleybol, basketbol ve tenis sahalarının bulunduğu temalı parklar yapacak.

PAZAR YERLERİ KENTSEL YAŞAM ALANI OLACAK

Belediye, projeleri arasına, pazar yerlerini vatandaşların pazar kurulmadığı zamanlarda kullanabileceği alanlara dönüştürmeyi aldı. Çankaya'da Yüzüncü Yıl, Yenişehir, Cebeci, Mürsel Uluç, Huzur ve Birlikte kurulan pazar yerlerini kentsel yaşam alanına dönüştürecek olan Çankaya Belediyesi, içerisinde konser ve sosyal etkinliklerin yapılabileceği, alışveriş mağazalarının yer alacağı üstü kapalı ve açık pazar yerleri olarak kent meydanı şeklinde dizayn edecek.

ÇANKAYA 22 YENİ PARKA KAVUŞACAK

Çankayalıların dinlendiği, spor faaliyetlerinde bulunduğu, çocukların oyunlar oynadığı ve yeşil alanda nefes aldığı parkların sayısı da artıyor. Lozan Park'ta yeni etaplarda başlayacak çalışmaların yanı sıra 22 yeni park inşa edilecek. Çankaya Belediyesi bu yıl mevcut 50 parkta da yenileme çalışması gerçekleştirecek.

ALACAATLI'YA BÜYÜK ÜRETİM TESİSİ

146 bin 791 metrekare alan üzerine kurulan Alacaatlı Lojistik ve Üretim Tesisleri kapasitesiyle, Çankayalılara kazandıracak. Belediye, çalışmalarında kullanacağı malzemeleri de kendisi üretiyor. Yıldız'da bulunan tesislerini katlayarak Alacaatlı'ya Lojistik ve Üretim Tesisleri inşa eden Çankaya Belediyesi'nin yeni tesisinde, Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlükleri atölyeleri, Yapı Sanatlar Bölümü, beton ve beton malzemeleri üretim santrali ile yol asfalt bölümleri, bakım onarım birimleri ve malzeme depoları yer alacak.

VEDAT DALOKAY SİL BAŞTAN

Başkentin önemli nikah salonlarından biri olan Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Nikah Salonu yenilenecek. İç mekan görüntüsü ve dizaynı tamamen değişecek olan Nikah Salonu yeni haliyle dünya evine girecek genç çiftlere hizmet etmeye devam edecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çankaya Belediyesi'nden Yepyeni Projeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement