Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği'nin (BTÇH) eylül ayı esnaf buluşmasının onur konuğu oldu.
Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Bülent Erginal'ın Kayhan Hamamı Döner Sofrası'ndaki toplantısına Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve esnaf temsilcileri katıldı. Başkan Recep Altepe, şehrin en nadide bölgelerinden biri olan çarşıyı geceleri de canlı bir yer haline getirmek istediklerini ifade etti. Bu hedefle çıktıkları yolda Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde ilk olarak Uzun Çarşı'yı dükkan dükkan yenilediklerini, çarşının üzerini örttüklerini, daha sonra Geyve Han, Tuz Han gibi Osmanlı eserlerini asıllarına sadık kalarak restore ettiklerini, Osmanlı'nın kuruluş dönemine ait birçok eseri ayağa kaldırdıklarını hatırlatan Başkan Altepe, Gelinlikçiler Çarsısı ve Bedesten'le ilgili çalışmaların sürdüğünü, Gelinlikçiler Çarşısı'nın yeniden düzenlenmesinin ihale aşamasında olduğunu ifade etti.
Altepe, "Yaptığımız bütün çalışmalarda bu hususları göz önünde bulunduruyoruz. Hedefimiz, tarihi çarşı ve hanlar bölgesindeki tüm binaları, sokakları nakış nakış işlemek ve Bursa'mızı dünya vitrinine sunmaktır. Tarihi çarşı ve hanlar bölgesini UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne sokmaktır" dedi.
Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin canlandırılmasına yönelik çalışmalarda esnafın da katkısının kaçınılmaz olduğunu, ticaretin artmasına yönelik çalışmaları bizzat esnafın tetiklemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Altepe, çalışma saatlerinin uzatılması ve değişen şartlara uyum sağlanması halinde arzu edilen sonuca daha çabuk ulaşılacağını ifade etti. Bu konuda Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'yla (BTSO) tam mutabakat halinde olduklarını, çarşı bölgesinde sürdürülebilir bir canlılık için kampanyalar düşündüklerini ve tanıtım için Büyükşehir Belediyesi'ne ait bilboardları kullandırmaya hazır olduklarını bildiren Başkan Altepe, "Esnafımız üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalışıyor fakat yavaş oluyor. Daha da hızlanmamız lazım. Turistlerin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelmemiz lazım. Esnafın muhakkak dil bilmesi lazım. Zaten alışverişte kullanılan yabancı kelime sayısı 200. 200 kelime öğrenseniz bile alışveriş yapmanıza yetecek. Tüm bunlar olursa, çarşı yaşayan bir yer haline gelecek ve değeri artacak" diye konuştu. - BURSA
Son Dakika › Yerel › 'Çarşı Bölgesi Kimlik Değiştirmeli' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?