Çatak İlköğretim Okulu Öğrencilerine Trafik Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Çatak İlköğretim Okulu Öğrencilerine Trafik Eğitimi

Çatak İlköğretim Okulu Öğrencilerine Trafik Eğitimi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Emniyet Müdürlüğü'nce Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinlikleri kapsamında Alaplı Çatak İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik trafik eğitimi verildi.

09.05.2012 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Emniyet Müdürlüğü'nce Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinlikleri kapsamında Alaplı Çatak İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik trafik eğitimi verildi.

Alaplı Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği biriminde görevli polis memurları Basri Yıldız, Esra Kurt ve Fatih Özerli tarafından Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinlikleri kapsamında Alaplı Çatak İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik trafik eğitimi verildi. Alaplı Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Esra Kurt, taşıtların insanların hayatını kolaylaştırdığını, ancak trafik kurallarını uyulmadığı zaman üzücü sonuçların ortaya çıktığını belirterek, "Trafik araçlarının, yaşamımızı kolaylaştırdığı bilinen bir gerçektir ancak insanların dikkatsizlik, yetkisiz kullanım, uyarılara uymama, içkili araç kullanma, emniyet kemeri takmama gibi nedenlerden dolayı son dönemlerde maddi ve manevi büyük felaketlere yol açmaktadır. Dünyadaki ölümlerin büyük bir bölümü trafik kazalarından kaynaklanmaktadır" dedi.

Alaplı Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Fatih Özerli de, slayt gösterisi eşliğindeki konferansta, emniyet kemeri kullanımının ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. Trafik kazalarının oluş sebeplerinin başında araç sürücülerinin ve yayaların trafik kurallarını yeterince bilmemeleri ve kurallara uymamalarından kaynaklandığını belirten Özerli, vatandaşların trafikte üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerinin kazaları yarı yarıya azaltacağını söyledi. Alaplı Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Basri Yıldız ise, araçlarda ilk yardım çantasının mutlaka olması gerektiğini belirtirken, ilk yardım eğitimi almış olan bir kişinin kaza anında büyük rol oynadığını, kazalardaki ölümlerin çoğunun yanlış uygulamalardan kaynaklandığını söyledi. Buz yüzden eğitiminin önemine dikkat çekti. Alaplı Çatak İlköğretim Okulu Müdürü Hamza Er de, "Alaplı Emniyet Müdürümüz İsmail Baş başta olmak üzere polis memurları Basri Yıldız, Esra Kurt ve Fatih Özerli'ye bu değerli katılımları ve bilgilendirmelerinden dolayı, öğrencilerim ve eğitim çalışanlarım adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çatak İlköğretim Okulu Öğrencilerine Trafik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement