Çay'da "Türkçem Ses Bayrağım" Projesine İlgi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Çay'da "Türkçem Ses Bayrağım" Projesine İlgi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
 Güncelleme: 

Çay İMKB Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni ve öğrencileri ulusal düzeyde e- twinning projesi olan "Türkçem Ses Bayrağım" adlı projeyi başlattı.

Çay İMKB Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni ve öğrencileri ulusal düzeyde e- twinning projesi olan "Türkçem Ses Bayrağım" adlı projeyi başlattı.

Proje kapsamında öğrenciler okullarındaki merdiven basamaklarına yabancı kökenli sözcükler ve Türkçe karşılıklarını yazarak hazırladıkları el ilanlarını ve afişleri dağıttı.

11/D sınıfı öğrencileri öğretmenleri ile birlikte Çay Kaymakamı Selim Palamut'u da makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Projeyi yürüten öğretmen ve öğrencileri, yabancı kökenli sözcükler yerine Türkçe sözcüklerin kullanılması, yabancı işyeri tabelaları yerine Türkçe tabelalar kullanılması ve sosyal medyada yanlış Türkçe kullanılmaması gibi konularda farkındalık oluşturmayı amaçlıyorlar.

Kaynak: AA