Çayırhan Belediye Başkanı Ömer Bayrak Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Çayırhan Belediye Başkanı Ömer Bayrak Açıklaması

Çayırhan Belediye Başkanı Ömer Bayrak Açıklaması

"Juliopolis antik kentinde kaçak kazı yapılması mümkün değil"

10.02.2014 14:26

Nallıhan ilçesi Çayırhan beldesinde bulunan "Juliopolis antik kenti" uzun süredir sürdürülen kazı çalışmalarında, bu güne kadar kilise, lahit mezarlar, sanduka mezarlar ve klineli mezarlar olmak üzere 6 değişik türden 600  mezar odasına ulaşıldı.

Çayırhan Belediye Başkanı Ömer Bayrak, kazı sürecince ele geçirilen eserlerin tamamının Ankara Anadolu Medeniyetleri müzesinde "JULİOPOLİS" adı altında sergilendiğini ifade etti.

Bayrak şunları söyledi:

"Juliopolis antik kenti ve kazı alanı sürekli kamera ve bekçi ile beklenmetedir. Görevliler zaman zaman devriye gezisi yaparak çevreyi kontrol altında tutmaktadırlar. Geniş kapsamlı güvenlik çemberi altında tutulan antik kente kaçak kazı yapmak imkansızdır. Böyle bir şeye kalkışan zaten kısa sürede yakalanır. Kaldı ki alan zaten sürekli gözetleniyor. Biz belediye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık ve yapmaya çalıştık. Belediye kapandıktan sonra ne olur, onu bilemem, alanın gerçekten kaçak definecilerin ilgisini çeken bir yer olduğunu biliyoruz. Çünkü burada resmi kazılar başlatılmadan öncesi defaten kaçak kazılar yapılmış durumda" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çayırhan Belediye Başkanı Ömer Bayrak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement