Çevre Mücadelesinin İki Önemli İsmi, Turgutlu'da Ölümsüzleşti - Son Dakika
Yerel

Çevre Mücadelesinin İki Önemli İsmi, Turgutlu'da Ölümsüzleşti

Çevre Mücadelesinin İki Önemli İsmi, Turgutlu\'da Ölümsüzleşti

Turgutlu Belediyesi ile TEMA Vakfı Turgutlu Şubesi iş birliğiyle Hayrettin Karaca ile Muammer Arabulan Parkları'nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

20.01.2023 18:02  Güncelleme: 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu Belediyesi ile TEMA Vakfı Turgutlu Şubesi iş birliğiyle Hayrettin Karaca ile Muammer Arabulan Parkları'nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Ergenekon Mahallesi Sıtkı Evin Sokak ile Lütfi Erer Sokak'ta yer alan iki parka, Türkiye'nin "Toprak Dede"si Hayrettin Karaca ile Turgutlu'nun "Çevreci Dede"si Muammer Arabulan'ın isimleri verilerek ölümsüzleştirildi. Hayrettin Karaca ile Muammer Arabulan Parkları için açılış töreni düzenlendi.

Törene, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Halim Karaer, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Evren Erbaş, İlçe Müftüsü Ömer Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Sağlık Müdürü Bilgehan Hasyiğit, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Musa Çallı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Osman Özdemir, Ergenekon Mahallesi Muhtarı Arif Yaşar, TEMA Vakfı gönüllüleri, Turgutlu Belediyesi Daire Müdürleri ile Muammer Arabulan'ın ailesi ve yakınları katıldı.

"HAYRETTİN KARACA VE MUAMMER ARABULAN ÖNEMLİ BİR DEĞER OLMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Açılış töreninde konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Hayrettin Karaca'nın ve Muammer Arabulan'ın çevreyi korumak adına çok önemli mücadelelerde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızlı bir çölleşme tehdidine kayıtsız kalmayarak Türkiye'deki çevre çalışmalarının liderliğini üstlenen, erozyon ve çölleşmeyle mücadele etmek amacıyla TEMA Vakfı'nı kuran Hayrettin Karaca'ya ne kadar teşekkür etsek az olacaktır. Tıpkı Hayrettin Karaca gibi çevrenin, doğanın korunması için sayısız mücadele veren 'Çevreci Dede'miz ve Turgutlu Kent Konseyimizin Onursal Başkanı Muammer Arabulan ise Turgutlu'muz ve Manisa'mız için çok önemli bir değer olmaya devam edecektir. Turgutlu Belediyesi olarak bizler de kentimizin, ülkemizin karşı karşıya kaldığı kuraklık tehlikesiyle mücadele etmeye, gelecek nesillerimize temiz, yaşanabilir, sürdürülebilir bir çevre ve doğa bırakmak adına üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz. Açılışlarını yapacağımız Hayrettin Karaca ve Muammer Arabulan parklarımızın Turgutlu'muza hayırlı olmasını diliyor, hayatını bu ülkenin taşına, toprağına, suyuna, havasına adayan ve bununla birlikte doğayı sevmenin ve sahip çıkmanın ne kadar kıymetli olduğunu hepimize öğreten Hayrettin Karaca'yı ve Muammer Arabulan'ı saygı ve minnetle anıyorum."

"BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUM SÜRECE TURGUTLU'MUZDA DOĞAYI KİRLETECEK, ÇEVREYE ZARAR VERECEK HİÇBİR PROJEYE İMZA ATILMAYACAKTIR"

Çepnidere Mahallesi'nde bir firma tarafından kurşun fabrikasının açılacağı yönünde çıkan haberlerle ilgili açıklama da yapan Başkan Çetin Akın, konuyla ilgili gerekli araştırmaları yaptığını ve firma yetkilileriyle görüştüğünü, bunun sonucunda çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Başkan Akın, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Son 15 gündür Çepnidere Mahallemizde Heper Metal olarak bir kurşun fabrikası açılacağı yönünde haberler yapılmaktaydı. Bu konuyla ilgili olayın detaylarını araştırmak ve firmanın yetkilerine ulaşmak için bir haftadır sessiz kaldım, açıklama yapmadım. Bugün de çevreyle ilgili çok ciddi mücadeleler yapan iki büyüğümüz adına yaptığımız parkların açılışında bu açıklamayı yapmanın daha doğru olacağını düşündüğüm için de iki günden beri sessiz kalmıştım. Buradan bütün Turgutlulu hemşehrilerime sesleniyorum. Basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Heper Metal firması, Türkiye'de ticaret, üretim yapan bir firma. Yatırım için Turgutlu'muzda bir arsa almış. Bu arsada hangi alanda ticari faaliyet sürdürecekleriyle ilgili de henüz karar vermemiştir. Firmanın da yazılı açıklaması olacaktır. Turgutlu Belediye Başkanı olarak burada taahhütte bulunuyorum. Hepinizden daha fazla çevreci bir belediye başkanınız var. Hepinizden daha fazla çevreye saygı duyan, çalışan personellerimiz var. Bu anlamda Turgutlulu hemşehrilerimizin aklında en ufak bir soru işareti dahi kalmasın. Ben burada olduğum sürece, belediye başkanı olduğum sürece Turgutlu'muzda doğayı kirletecek, çevreye zarar verecek hiçbir projeye imza atılmayacaktır. Bu konuda herkes emin olsun."

TEMA Vakfı Turgutlu Şubesi Gönüllü Yönetim Kurulu Üyesi Ayla Yönet, TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın isminin yaşatılmasına sağlanan katkı ve desteklerden dolayı Başkan Çetin Akın'a plaket takdim etti.

Hayrettin Karaca ve Muammer Arabulan Parkları'nın açılış töreni, İlçe Müftüsü Ömer Çoban tarafından okunan duanın, fidan dikiminin ve kurdele kesiminin ardından sona erdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Çevre Mücadelesinin İki Önemli İsmi, Turgutlu'da Ölümsüzleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement