Cezaevindeki Mahkum Bir Haftada Kur'an-I Kerim Öğrendi - Son Dakika
Yerel

Cezaevindeki Mahkum Bir Haftada Kur'an-I Kerim Öğrendi

Cezaevindeki Mahkum Bir Haftada Kur\'an-I Kerim Öğrendi

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda Kur'an-ı Kerim Kursu düzenlendi.

25.02.2012 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda Kur'an-ı Kerim Kursu düzenlendi. Düzenlenen kursta kısa sürede Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen Hükümlü Hasan Sarı'ya bir adet Kur'an-ı Kerim törenle verildi.

Kurum mescidinde yapılan programda konuşan Din Görevlisi Şerif Işık; "Yaklaşık bir yıldır bu kurumda Din Eğitimi, Ahlaki Gelişim ve Manevi Rehberlik Hizmetleri'ni yürütmekteyim. Bugüne kadar 20'nin üzerinde hükümlümüze Kur'an-ı Kerim öğrettik. Şu anda Kur'an-ı Kerim Kursu'na devam eden 12 hükümlümüz bulunmaktadır. Hükümlülere haftada bir gün din dersi, iki gün Kur'an-ı Kerim dersi, ayda bir dini konularda konferanslar

veriyorum. 58 yaşında olan Hükümlü Hasan Sarı'nın 40 gün gibi kısa bir sürede Kur'an-ı Kerim'i öğrenmesi beni çok mutlu etti. İnsanın yaşı ne olursa olsun, isterse Kur'an-ı Kerim'i kısa bir sürede öğrenebileceğini Hasan bey bize gösterdi. Bu durum okumanın yaşının olmadığına da güzel bir örnektir. Temennimiz bütün hükümlü kardeşlerimizin Hasan Sarı gibi gayret göstermeleri. Buradan donanımlı olarak ayrılmalarıdır" dedi.

Hükümlü Hasan Sarı ise gözleri yaşlarla dolarak yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

"46 gün önce küçük bir cezadan dolayı Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu'na hükümlü olarak geldim. Hayatta en çok istediğim Kur'an-ı Kerim'i öğrenmekti. Fakat bugüne kadar bir türlü kısmet olmamıştı. Ben buraya geldiğimde bu ceza süresini fırsat bilerek Kur'an-ı Kerim öğrenmek istedim. Görevliler bana yardımcı oldu. Kurumda din derslerini yürüten Şerif Işık hocamdan dersler aldım. Geldiğimden 3 gün sonra Kur'an-ı Kerim derslerine başladım ve geldiğimin 10. günü 'elif be cüzü'nü bitirerek, Kur'an-ı Kerim okumaya başladım. Bu güne kadar 4 cüz Kur'an-ı Kerim okudum. Şu an 5. cüzü okumaya devam ediyorum. Çok mutluyum, sevincimi kelimelerle ifade edemiyorum. Allah bana burada böyle bir cezayı mükafata çevirdi. Benim Kur'an-ı Kerim öğrenmemde emeği geçen başta Şerif Işık hocama, bu ortamı hazırlayan Kurum Müdürüme, Kurum Öğretmenime ve diğer görevlilere teşekkür ediyorum."

Kurum Müdürü Mustafa Ertekin ise "Hükümlümüzün Kur'an-ı Kerim öğrenmesi hem kendisi hem de bizim için mutluluk oldu. Dışarıda böyle bir işi başaramayıp, görev yaptığımız kurumda kısa bir sürede başarması ise bizim için daha büyük bir mutluluktur. Hükümlümüzü bir kez daha tebrik ediyorum. Ceza İnfaz Kurumları'nın asıl işlevi olan topluma faydalı bireyler yetiştirebilme konusunda üzerimizdeki sorumluluğun bilinciyle hareket etmeye gayret ediyoruz. Kurumumuzda din derslerini yürüten, hükümlülerin dini problemlerine çözümler üreten, dini materyalleri temin ederek hükümlülere ulaştıran Şerif Işık hocama ve Toprakkale İlçe Müftülüğü'ne de çok teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Törene Kurum Müdürü Mustafa Ertekin, Kurum 2. Müdürü G.Yusuf Fidanoğlu, Toprakkale İlçe Müftülüğü Din Görevlisi Şerif Işık, Kurum Öğretmeni Adem Çimen ile Kurum personelleri katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cezaevindeki Mahkum Bir Haftada Kur'an-I Kerim Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement